Νεκροί ιμάμης και ο βοηθός του στην περιοχή Queens των ΗΠΑ

Ιμάμης στη Νέα Υόρκη και ο βοηθός του υπέκυψαν στα τραύματα τους, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από ένοπλο άντρα, ενώ αναχωρούσαν από τζαμί στην περιοχή Queens.

Η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι η επίθεση αυτή ενδέχεται να είναι μια επίθεση μίσους κατά των Μουσουλμάνων.

Οι πυροβολισμοί έγιναν κοντά στο τέμενος Al-Furgan Jame Masjid, στη γειτονιά Ozone Park όπου οι δυο άντρες παρευρέθηκαν στην απογευματινή προσευχή.

Μετά της προκαταρκτικές έρευνες, η Αστυνομία

πιστεύει ότι ο δράστης ήταν ένας και πυροβόλησε τον ιμάμη και το βοηθό του κατά τη διάρκεια ληστείας, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC 4 New York. Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στη Νέα Υόρκη απέρριψε το ενδεχόμενο να πρόκειται για στοχευμένη πράξη μίσους κατά των Μουσουλμάνων.

Sketch released of gunman in shooting of Imam and another man in Queens via @ABC7NY https://t.co/B9HtGxSG3N

— Patrick Hample (@Oldyella49) August 14, 2016

Ο 55χρονος ιμάμης με το όνομα Alala Uddin Akongi, υπέκυψε ακαριαία στα τραύματα του, ενώ ο 64χρονος βοηθός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι δυο άντρες φορούσαν την παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία κατά την ώρα του περιστατικού, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία.

Αμέσως μετά το περιστατικό προκλήθηκε ένταση μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι απεκάλεσαν την πράξη αυτή, ως έκφραση μίσους κατά των μουσουλμάνων.

Δεκάδες αγανακτισμένοι μουσουλμάνοι μαζεύτηκαν στη σκηνή του φόνου, σύμφωνα με την New York Daily News.

Μια κάτοικος της περιοχής δε δίστασε μάλιστα να ρίξει την ευθύνη στον Ντόναλντ Τράμπ, υποστηρίζοντας ότι η ρητορική την οποία έχει αναπτύξει ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας των ΗΠΑ, προωθεί την ισλαμοφοβία στη χώρα.

Η Αστυνομία διερευνά ακόμα τα πιθανά κίνητρα, ωστόσο δεν έχει οποιαδήποτε στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονία μίσους.

Πηγή RT

Keywords
Τυχαία Θέματα