Νεκρό βρέφος που εγκατέλειψαν στα κατεχόμενα λόγω αναπηρίας

Ο τ/κ Τύπος συγκλίνει ότι το πιθανότερο σενάριο σχηματισμού «κυβέρνησης» μετά και τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος και του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, είναι η συνεργασία 4 από τα 6 κόμματα που μπήκαν στη «βουλή», αφήνοντας εκτός ΚΕΕ και κόμμα της Αναγέννησης (των εποίκων). Οι εφημερίδες αναλύουν τα επίσημα πλέον αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, δύο μέρες μετά τις εκλογές, τόσο ανά «επαρχία» όσο

και ανά υποψήφιο. Συγκλονισμό στην τ/κ κοινότητα προκάλεσε και η είδηση του θανάτου της μικρής Τζούντι, ενός βρέφους μόλις 11 μηνών, από Νιγηριανούς γονείς, που το εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο λόγω της αναπηρίας με την οποία γεννήθηκε.


Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Προς μια κυβέρνηση χωρίς το ΚΕΕ», γράφει ότι μετά το κόμμα του Λαού, και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό έκλεισε την πόρτα στο κόμμα Εθνικής Ενότητας με απόφαση της κομματικής βουλής, ενώ αξιωματούχοι όλων των κομμάτων, πλην του κόμματος της Αναγέννησης, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» με το ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κομματική βουλή του ΡΤΚ (κεντρική επιτροπή) άναψε χθες το πράσινο φως για μια τετρακομματική «κυβέρνηση». Αλλού αναφέρεται στα τελικά επίσημα αποτελέσματα, όπως τα ανακοίνωσε χθες το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «11% καμένη (χαμένη) ψήφος», γράφει ότι το νέο εκλογικό σύστημα φάνηκε ότι τελικά μπέρδεψε πολλούς ψηφοφόρους, αφού τα άκυρα έφτασαν το 11%. Σημειώνει δε ότι 64.653 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν και από αυτούς που πήγαν, το 11% δεν ψήφισε σωστά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ΡΤΚ και ΚΚΔ είπαν επίσης όχι σε συνεργασία με το ΚΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους προτίμησης και εξελέγη πρώτος σε όλη την εκλογική περιφέρεια, πήρε 55.712 ψήφους.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κανένας δεν θέλει κανέναν», γράφει ότι υπάρχουν εναλλακτικές για τη δημιουργία «κυβερνητικού συνασπισμού» μεταξύ των 6 κομμάτων που μπήκαν στη «βουλή», αλλά οι δηλώσεις που έγιναν από τους προέδρους τους προεκλογικά το κάνει δύσκολο, σημειώνοντας ότι ΡΤΚ και ΚΛ δεν θέλουν το ΚΕΕ και το ΔΚ δεν θέλει το κόμμα της Αναγέννησης. Αλλού γράφει ότι τις περισσότερες ψήφους στην οριζόντια ψηφοφορία πήραν ο Κουντρέτ Οζερσάι και ο Τουφάν Ερχιουρμάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μικρή Τζούντι, μόλις 11 μηνών, που εγκαταλείφθηκε στο «κρατικό νοσοκομείο» Λευκωσίας 10 μήνες πριν επειδή γεννήθηκε με αναπηρία, έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τρία κόμματα έκλεισαν την πόρτα στο ΚΕΕ», γράφει ότι μετά τις αποφάσεις και των ΡΤΚ και ΚΚΔ, πάμε ολοταχώς προς μια «κυβέρνηση» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος με το κόμμα του Λαού, το Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό κόμμα. Αλλού γράφει ότι ο νεαρότερος «βουλευτής» είναι ο Μεσούτ Γκεντς, 32 ετών, με το κόμμα του Λαού, ο οποίος δήλωσε πως ο «λαός» πρέπει να στηρίξει περισσότερο τους νέους πολιτικούς. Σε άλλο θέμα αναλύει τα τελικά αποτελέσματα, με βάση ποιος πήρε και πόσες ψήφους σε ποια «επαρχία».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τα μάτια στα 4 κόμματα», γράφει ότι άρχισε η σφυγμομέτρηση για «κυβέρνηση» χωρίς το ΚΕΕ. Αλλού γράφει ότι η γγ του ΔΚ, Οζτζιαφέρ δήλωσε ότι δεν βλέπουν ζεστά την πιθανότητα σχηματισμού «κυβέρνησης» με το ΚΕΕ και το κόμμα της Αναγέννησης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, στη συνολική καταμέτρηση και των τριών τρόπων ψηφοφορίας ήταν πέμπτος, ενώ πρώτος ήταν ο Φαίζ Σουτσιούογλου, πάλι από το ΚΕΕ, απερχόμενος «υπουργός υγείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα