Νέες βόμβες Φαίδωνος: Ήθελαν και δεν συλλάμβαναν τον Μούζο

Όλη η ηγεσία της Αστυνομίας γνωρίζει ποιος κατασκευάζει τις βόμβες, δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, την Πέμπτη (10/5).

Ο ίδιος, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε στις "Τομές στα Γεγονότα" το βραδυ της Τετάρτης (9/5) με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, άφησε εκ νέου σκιές κατά της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν, ενώ γνωρίζουν το εν λόγω

πρόσωπο, να μην πράττουν τίποτα είτε για να τον συλλάβουν είτε για να τον σταματήσουν.

«Αυτό το πράγμα δεν μπορεί το δικό μου μυαλό να το χωρέσει. Κάτι άλλο πάει λάθος στο θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Πάφου, κατηγόρησε την Αστυνομία πως ενώ γνωρίζει για το κύκλωμα ναρκωτικών στην πόλη και την τοποθέτηση βομβών από συγκεκριμένο άτομο, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

«Όταν πυροβολήθηκε ο αστυνομικός, θυμήθηκαν ότι υπάρχει οργανωμένο έγκλημα, θυμήθηκαν να βγάλουν έξτρα περίπολα στους δρόμους, θυμήθηκαν να κάνουν πιο πολλούς ελέγχους, θυμήθηκαν το ένα, θυμήθηκαν το άλλο», δήλωσε.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι στο Αστυνομικό Σώμα υπάρχει ένας αριθμός αστυνομικών που για διάφορους λόγους δεν προσφέρει όσα μπορεί, ένας άλλος αριθμός κρίνεται ως ανίκανος, ενώ η τρίτη κατηγορία είναι αυτή των επίορκων.

Για να προσθέσει: «Ε, δεν μπορεί να ξέρεις ότι ο Ηλίας Μούζος, εδώ και 2 – 3 χρόνια, η Αστυνομία ξέρει 50 αξιόποινες πράξεις τις οποίες έκανε, να τον αφήνει ανενόχλητο, μέχρι που πυροβόλησε τον αστυνομικό και τώρα πήγαν να τον συλλάβουν».

Στην παρατήρηση ότι η Αστυνομία υποστήριξε ότι καταζητούσε τον Ηλία Μούζο, ο κ. Φαίδωνος είπε τα εξής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να καταζητείται άτομο στην Κυπριακή Δημοκρατία, στις περιοχές που ελέγχει η Δημοκρατία, να μην έχει φύγει από την περιοχή ελέγχου, και όταν θέλεις, μέσα σε 72 ώρες να μην τον βρεις.

Για να τονίσει ακολούθως: «Πρέπει να θέλεις για να μην τον βρεις. Πρέπει να θέλεις. Δηλαδή πρέπει να πεις "κύριε, θέλω να μην τον βρω!"».

«Φυσικά, λέει “μα εμείς κάναμε ενέργειες, πήγαμε στο σπίτι που μάθαμε ότι έμενε και τον ψάξαμε”. Καλά, ρε βλάκα, θα σε περιμένει στο σπίτι που ήταν, από τη στιγμή που του βγάζεις ένταλμα σύλληψης και δεν θέλει να τον συλλάβεις θα σε περιμένει στο σπίτι στο οποίο διέμενε;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος Πάφου.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στην περίπτωση του Μούζου είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι έρχεται στην Πάφο, για να του απαντήσουν ότι βρίσκεται στο εξωτερικό μέσω κατεχομένων.

«Όταν βγήκα και έκανα δημόσια δήλωση, σε εννέα μέρες τον συνέλαβαν. Άρα, ήθελαν και δεν τον συλλάμβαναν», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε, το «ήθελαν» δεν σημαίνει ότι χρηματίζονταν, αλλά ότι δεν έκαναν όσα θα έπρεπε να κάνουν.

Εξάλλου, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στα όσα ο κ. Φαίδωνος ισχυρίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/5) στις "Τομές στα Γεγονότα".

Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: "H Αστυνομία Κύπρου αρνείται να ακολουθήσει την πορεία του λαϊκισμού που ακολουθεί ο Δήμαρχος Πάφου, με την οποία απαξιώνει, αμαυρώνει και ισοπεδώνει την Αστυνομία και τα στελέχη της, στον βωμό της δημοσιότητας".

Την ίδια ώρα, καλεσμένος στο Ράδιο Πρώτο, ο πρόεδρος του κινήματος Οικόλογων - Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για στενές σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου με τον υπόκοσμο, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτρέπει στο οργανωμένο έγκλημα να προπορεύεται των διωκτικών Αρχών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ολοκληρώθηκε το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας σε σχέση με το διπλό φονικό του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, στον Στρόβολο, και αύριο θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, για σκοπούς παραπομπής ενώπιον του Κακουργιοδικείου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δική του θέση αναφορικά με τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες μέρες στο αστυνομικό Σώμα, εξέφρασε και ο πρώην Υπουργός Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα