Νέες κυρώσεις κατά Ρώσων από τη Βρετανία στα δύο χρόνια του πολέμου

Περισσότερα από 50 πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμοί προστέθηκαν σήμερα στη βρετανική λίστα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς θεωρείται ότι βοηθούν την πολεμική μηχανή του Προέδρου Πούτιν.

Οι προσθέσεις αυτές έρχονται με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, μετά από τη ρωσική εισβολή.

Μεταξύ των στόχων των κυρώσεων περιλαμβάνονται κατασκευαστές πυρομαχικών, εταιρείες ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, καθώς και παράγοντες της αγοράς πετρελαίου και διαμαντιών.

Στη λίστα

περιλαμβάνεται και η τουρκική εταιρεία Cozum Yazilim Donanim Elektronik που εμπλέκεται στην αλυσίδα προμήθειας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων σε ήδη υπό κυρώσεις ρωσική εταιρεία, η οποία στηρίζει την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου.

Συνολικά πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε σχεδόν 2.000 πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς που στηρίζουν τον πόλεμο.

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών λόρδος Κάμερον δήλωσε: «Δύο χρόνια μετά στεκόμαστε ενωμένοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας. Η διεθνής οικονομική πίεση που ασκούμε σημαίνει πως η Ρωσία δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά την παράνομη εισβολή της. Οι κυρώσεις μας στερούν από τον Πούτιν τους πόρους που χρειάζεται απεγνωσμένα για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του, τον οποίο πασχίζει να συντηρήσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα