Νέες κρατικές λιμουζίνες εισηγείται ο Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

Τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας και αντικατάσταση των κρατικών λιμουζινών με νέες άνω των 20 αλόγων εισηγείται ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετική πρόταση νόμου.

"Σκοπός της πρότασης είναι η τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε να απαλειφθούν οι ισχύοντες περιορισμοί στην αγορά υπηρεσιακών οχημάτων όσον αφορά τον κυβισμό και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα'', ανέφερε οκ. Γεωργίου.

Σημαντικό ερώτημα είναι κατά πόσον

η αντικατάσταση των υφιστάμενων λιμουζινών με νέες θα συνεπάγεται με αύξηση των κρατικών δαπανών, κάτι το οποίο κρίνεται ως αντισυνταγματικό.

''Η εν λόγω τροποποίηση κρίνεται αναγκαία, καθότι με την ισχύουσα νομοθεσία κρίνεται ότι δεν εξυπηρετείται ο αρχικός σκοπός για τον οποίο είχαν θεσμοθετηθεί οι σχετικοί περιορισμοί που ήταν η εξοικονόμηση κρατικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, οχήματα με ψηλότερο κυβισμό δύναται να έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από άλλα οχήματα με χαμηλότερο κυβισμό'', τόνισε ο αντιπρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η Βουλή ψήφισε νόμο βάσει του οποίου οι κρατικές λιμουζίνες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 20 άλογα, ούτε να ξεπερνούν τα 165 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με εξαίρεση τα οχήματα της προεδρικής φρουράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα