Νέες καταγγελίες ΥΠΕΣ εναντίον δικηγορικών - Ταρίφα 3.000 για άδεια παραμονής

Σε νέες καταγγελίες στον παγκύπριο δικηγορικό σύλλογο εναντίον μελών του, για εμπλοκή σε παράνομη έκδοση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς, προέβη το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε και σε καταγγελίες που δέχθηκε ο ίδιος, οι οποίες αφορούν και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Δικηγόροι υπόσχονται σε αλλοδαπούς ότι θα κανονίσουν να εκδοθεί άδεια παραμονής τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν οι ενδιαφερόμενοι καταβάλουν σε αυτούς  €2.000 με €3.000.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε εμπλοκή δικηγόρων, γνωστοποιώντας ότι υπέβαλε καταγγελίες στο πειθαρχικό

συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, σχετικά με την εμπλοκή μελών του στο θέμα της μετανάστευσης.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες αιτήσεις που φέρεται να ανέλαβαν οι συγκεκριμένοι δικηγόροι,  πρόκειται για περιπτώσεις οι οποίες είναι αδύνατον να εγκριθούν αφού δεν πληρούν τα κριτήρια.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε καταγγελίες για τα κυκλώματα. Έχουν γίνει και επίσημα και είναι ενώπιον του πειθαρχικού του δικηγορικού συλλόγου», ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Λοΐζος Χατζηβασιλείου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχει η νενομισμένη διαδικασία κατά την οποία εξετάζονται καταγγελίες που έχουν τεθεί εναντίον συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων.

Ο ΥΠΕΣ , ερωτηθείς σχετικά,  έκανε λόγο και για καταγγελίες που δέχθηκε ο ίδιος και αφορούν και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το παιχνίδι εμπαιγμού, πάντως, των μεταναστών δεν σταματά στις άδειες παραμονής αφού υπάρχουν και κυκλώματα διακίνησής τους. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις ενώ έγινε γνωστό και το κύκλωμα που δρα στο τρίγωνο Συρίας Λιβάνου και Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Αυτά τα μέτρα μείωσαν τις πιέσεις του μεταναστευτικού-Αποχώρησαν 9.300 πρόσωπα

Keywords
Τυχαία Θέματα