Νέες αποκαλύψεις Φαίδωνος για ΧΥΤΑ-ΧΥΤΗ στην κατάθεση του

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει, πλέον, το σκάνδαλο ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΗ Κόσιης, για το οποίο έχουν καταχωρισθεί κατηγορητήρια εναντίον δώδεκα προσώπων, ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται και εναντίον άλλων προσώπων.

Αφορμή για τις αντιδράσεις αποτέλεσαν δηλώσεις του Δήμαρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ότι παραμένουν, ακόμη, στο απυρόβλητο πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Φαίδωνος, ο οποίος ενέπλεξε στο σκάνδαλο και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, στις 11 το πρωί θα δώσει

νέα κατάθεση, την τρίτη, στην Αστυνομία.

Θα προβεί, όπως ανέφερε, σε αποκαλύψεις βάσει στοιχείων, για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και πολλά ακόμη πρόσωπα. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι «το πολιτικό σύστημα αντιδρά, επειδή ανατρέπονται παλιά κατεστημένα».

Αν ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ή οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχεία για την υπόθεση να τα δώσει στους ανακριτές «και να είναι σίγουρος ότι θα διερευνηθούν» δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Οι ανακρίσεις των συγκεκριμένων υποθέσεων γίνονται κατόπιν αξιολόγησης μαρτυριών και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα. Δεν διεξάγονται, ούτε μπορεί να διεξάγονται ανακρίσεις στη βάση δημοσίων δηλώσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία και καλεί όποιον έχει στοιχεία για το σκάνδαλο, τα οποία είναι δυνατό να υποβοηθήσουν στη διαλεύκανση των υπό αναφορά υποθέσεων, να τα καταθέσει.

Keywords
Αναζητήσεις
δηλωσεις φαιδωνος στο σιγμα
Τυχαία Θέματα