Νεαροί μεταφέρουν στην Κυπερούντα τη φλόγα στη μνήμη του ήρωα Νίκου Ευαγόρου

Τη φλόγα στη μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Ευαγόρου από την προτομή που βρίσκεται στην κοινότητα της Παλώδιας στην Κυπερούντα ανέλαβε ομάδα 8 ατόμων.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, «στο μεγάλο συναπάντημα μνήμης και τιμής του μεγάλου αγώνα της ΕΟΚΑ που διοργανώνεται -όπως κάθε χρόνο- απόψε στην Κυπερούντα, συμμετέχει

η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Ομάδα 8 ατόμων ανέλαβε να μεταφέρει τη φλόγα στη μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Ευαγόρου από την προτομή που βρίσκεται στην κοινότητα της Παλώδιας. Προορισμός η κοινότητα της Κυπερούντας όπου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση και εκδήλωση για τον ενωτικό, εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που ξεκίνησε εκείνη την τρομερή 1η Απριλίου. Χωρίς τις μοτοσικλέτες τους αλλά μέτοχοι σε μια τρομερή, συγκινητική και μοναδική στιγμή για εκείνη τη φοβερή επανάσταση. Μέτοχοι μιας παράδοσης δεκαετιών για να μεταφέρουν τη δάδα στην πλατεία και να ανάψει ο βωμός της ελευθερίας. Μέτοχοι μιας μεγάλης πορείας, με διαφορετικές αφετηρίες, όπως τη Τσάδα, γενέτειρα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, το Μάμμαρι, γενέτειρα του Σάββα Ροτσίδη, τον Αχυρώνα του Λιοπετρίου, την Αγία Βαρβάρα, γενέτειρα του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου, το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά, τον τάφο του Διγενή στη Λεμεσό. Ζήτω η ΕΟΚΑ».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα