Νέα τροχαίο με μπετονιέρα στα κατεχόμενα

Το νέο οδικό ατύχημα με μπετονιέρα στον δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας, όπου σημειώνονται συχνά θανατηφόρα δυστυχήματα, αλλά και η παράνομη ενοικίαση "κρατικής" γης από τον πατέρα Σερντάρ Ντενκτάς στον υιό Ραούφ Ντενκτάς, είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα. Η "Αφρίκα" αναφέρεται, επίσης, στη μη πώληση της εφημερίδας από σημεία όπου πωλείτο προηγουμένως.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η ανηθικότητα των παντοπωλείων», γράφει ότι μετά την επίθεση που δέχθηκε η εφημερίδα στις 22 Ιανουαρίου από φανατικούς, τώρα αυτοί που προσπαθούν να φιμώσουν την "Αφρίκα" βρήκαν άλλον τρόπο,

και αναφέρει ότι υπάρχουν παντοπωλεία ή μικρά σούπερ μάρκετ που δεν την πωλούν, φέρνοντας προσκόμματα στους αναγνώστες που θέλουν να την αγοράσουν, τους οποίους και καλεί να τηλεφωνήσουν στα γραφεία της εφημερίδας όταν δεν την βρίσκουν εκεί όπου παλιότερα πωλείτο. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι το «υπουργείο εσωτερικών» αποφεύγει την έρευνα για το άνοιγμα γραφείων του τουρκικού ΑΚΡ στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι δυο μήνες μετά, ο «εισαγγελέας» άνοιξε τελικά υπόθεση εναντίον αυτών που είχαν βγει στις 22/1 στην οροφή της «βουλής» υψώνοντας σημαία και θα εκδικαστεί την ίδια μέρα με την υπόθεση εναντίον του Σενέρ Λεβέντ.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Καταπατείται το σύνταγμα», γράφει ότι, με γραπτή της δήλωση, η πρώην «πρόεδρος» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ τοποθετήθηκε στο θέμα της παραχώρησης «κρατικής» γης σε περιοχή της Λευκωσίας από τον «υπουργό δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς στον γιο του Ραούφ Ντενκτάς για να χτίσει φοιτητικές εστίες, λέγοντας ότι αυτό έγινε παράτυπα και παράνομα. Αλλού αναφέρεται σε οδικό ατύχημα εντός της Λευκωσίας, όταν όχημα που δεν σταμάτησε εγκαίρως έσπασε το κιγκλίδωμα και σταμάτησε σε παρακείμενη αλάνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η βιβλιοθήκη του «πανεπιστημίου εγγύς Ανατολής» έφθασε τα 2 εκ. βιβλία.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Όλα παράνομα», γράφει ότι στο νέο οδικό ατύχημα με φορτηγό, μπετονιέρα αυτή τη φορά, στον ορεινό δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντες εργάτες ήταν παράνομοι. Το όχημα ανήκει στην ίδια εταιρεία που ενεπλάκη σε προηγούμενο παρόμοιο δυστύχημα στον ίδιο δρόμο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «συγκυβέρνηση» και αντιπολίτευση στα κατεχόμενα συμφωνούν στην 1η Ιουλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των «δημοτικών εκλογών». Αλλού γράφει ότι, παρά τις αντιδράσεις, τελικά η "επιτροπή" καθορισμού του κατώτατου μισθού, με τη συμμετοχή και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, άφησε στο ίδιο ποσό τον κατώτατο μισθό, όπως είχε καθορισθεί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ο δρόμος κακός, υπάρχει παράβλεψη, κανένας έλεγχος!», γράφει ότι η μπετονιέρα που ανατράπηκε στον ορεινό δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας σύρθηκε για πολλά μέτρα, με αποτέλεσμα ένας από τους τρεις επιβάτες να εκτιναχθεί έξω από αυτή και ήταν αυτός που κάλεσε με το κινητό του για βοήθεια. Αλλού αναφέρει ότι λαμβάνονται μέτρα στην εκπαίδευση λόγω σκόνης και απαγορεύθηκε η διεξαγωγή του μαθήματος φυσικής αγωγής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «τροποποιητικός νόμος για τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα» θα συζητηθεί στην αρμόδια «επιτροπή» της «βουλής» μεταγενέστερα και ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν υπέδειξε ως κατάλληλη ημερομηνία για τις «δημοτικές εκλογές», αντί της 10ης Ιουνίου, την 1η Ιουλίου.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ανατράπηκε το όχημα, όλοι προέκυψαν παράνομοι, το πρόστιμο: ένας κατώτατος μισθός», γράφει ότι είναι τραγικό (ειρωνικά) το πρόστιμο που επιβάλλεται στις εταιρείες που παρέχουν εργασία σε παράνομους εργαζόμενους και πως αυτό γίνεται γνωστό έπειτα από εργατικό ατύχημα. Αλλού αναφέρει ότι σε κοινή τους δήλωση οι οργανώσεις «Πρωτοβουλία Αμμόχωστος» και «Αμμόχωστος η πόλης μας» κάλεσαν σε άνοιγμα «όλων των δρόμων που μας επανενώνουν". Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δημοσιεύθηκε στη «επίσημη εφημερίδα του κράτους» η «νομοθετική πρόταση» για να ανακηρυχθεί η παραλία της απόβασης στο Πέντε Μίλι ως περιοχή ιστορικής και φυσικής σημασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα