Νέα σύσκεψη Διυπουργικής για κορωνοϊό-Εξετάζονται νέα μέτρα

Συνεδριάζει σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή για τον κορωνοϊό ,υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9:15 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής(23/03), στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ , το Προεδρικό οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι αρχές υγιειονομικής επιτήρησης, είναι θορυβημένο από τα αυξανόμενα κρούσματα απειθαρχίας που επιδεικνύει μερίδα των πολιτών, την

ίδια ώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.

Αυτό που αναμένεται είναι τα ισχύοντα μέτρα θα τεθούν επί τάπητος και θα συζητηθούν, νέα πιο αυστηρά, σε μια προσπάθεια να μαζευτεί η κατάσταση.

Ένα μικρό βήμα πριν από την λήψη απόφασης τουλάχιστον για περιορισμό του επιτρεπόμενου αριθμού προσώπων σε συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Η συμπεριφορά μικρής, αλλά υπέρ αρκετής για μεγάλα προβλήματα, μερίδας Κυπρίων, θορυβεί όσο ποτέ τους έχοντες την ευθύνη διαχείρισης της υγιειονομικής κρίσης. Δεν βλέπουν, μαθαίνει το ΣΙΓΜΑ, άλλη λύση από την επέκταση της αυστηρότητας των περιορισμών.

Οι συνωστισμοί σε λαϊκές αγορές, σε πάρκα και άλλους ανοικτούς χώρους δυστυχώς συνεχίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν παρά την δραματική έκκληση για διατήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

Ήδη την Κυριακή οι υπουργοί εκτός του Υπουργού Υγείας διαβουλεύτηκαν μεταξύ τους για τα όσα θα καταθέσουν.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας ζητά από την κυβέρνηση ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος. Ο ΠΙΣ προχώρησε σε «κατεπείγουσα Σύσταση» κοινοποιώντας τη θέση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας.

Αν κριθεί αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα