Νέα συνάντηση Γιούνκερ - Τσίπρα τις επόμενες μέρες

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επαναληφθεί η συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, χωρίς να αποκλείσει η συνάντηση να λάβει χώρα ακόμη και αύριο, Παρασκευή.

Νωρίτερα, εξάλλου, ο κ. Γιούνκερ, που παρουσιάστηκε ενώπιον Επιτροπής του Κοινοβουλίου, είπε πως πρέπει να αναχωρήσει νωρίτερα διότι “έχει να προετοιμάσει το νέο γύρο των συνομιλιών”.

Ο κ.

Σχοινάς χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή συνάντηση πολύ καλή, χρήσιμη κι εποικοδομητική, που συνέβαλε στο να επικεντρωθούν στα ουσιαστικά και στο να κατανοήσει ο καθείς καλύτερα τις θέσεις του άλλου στη βάση της διαπραγμάτευσης.

Συνέβαλε, πρόσθεσε, να εντοπισθούν τα σημεία που πρέπει να διευθετηθούν, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο. “Πετύχαμε μια σημαντική σύγκλιση”, είπε χαρακτηριστικά, όμως υπάρχουν ακόμη λίγα σημεία διαφωνίας όπου πρέπει να γεφυρωθούν τα χάσματα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε φημολογία τα περί πεντασέλιδου κειμένου με μέτρα που φέρεται να υπέβαλε ο κ. Γιούνκερ στον κ. Τσίπρα.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα