Νέα στυγερή δολοφονία στα κατεχόμενα: Στραγγάλισε τη γυναίκα του

Η νέα δολοφονία γυναίκας στην κατεχόμενη Λευκωσία από τον σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών. Αναφορές γίνονται και στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν, σχετικά με την προτεραιότητα της «κυβέρνησης» να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ,

αλλά και στην αύξηση των εγκλημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Συνεχίζει να λέει τα δικά του για το ΝΑΤΟ», αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος είπε ότι δεν είναι εκτός συζήτησης η κάλυψη εγγυήσεων από ΝΑΤΟ. Αλλού αναφέρεται στο νέο φονικό στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σύμφωνα με την «αστυνομία», 63χρονος, αφού στραγγάλισε με σχοινί την 60χρονη σύζυγό του, στη συνέχεια αυτοκτόνησε με ηλεκτρικό καλώδιο. Αναφορά γίνεται και στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της «κυβέρνησης» και των εργολάβων σχετικά με τους νέους «κανονισμούς» για ανέγερση κτιρίων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες», κάνει αναφορά σε δηλώσεις της «προέδρου» του «ιατρικού συλλόγου» Οζλέμ Γκιουρκούτ σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της υγείας και τη μη σωστή περίθαλψη των ασθενών λόγω ελλείψεων. Γράφει ακόμα για τη χθεσινή οικογενειακή τραγωδία στο Κιόνελι, όπου ο άντρας, μετά από καβγά, σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αλλού αναφέρεται στο νέο «διάταγμα» του «υπουργείου εσωτερικών» σχετικά με τον συντελεστή δόμησης για την ανέγερση κτιρίων σε συγκεκριμένες περιοχές όπως το Τρίκωμο και περιοχές στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλη τραγωδία», αναφέρεται στο νέο περιστατικό βίας και δολοφονίας γυναίκας στην κατεχόμενη Λευκωσία και γράφει ότι ο 63χρονος σκότωσε τη σύζυγο του ενώ κοιμόταν, στη συνέχεια τηλεφώνησε στην αδελφή του ομολογώντας το έγκλημα και ακολούθως με ένα ηλεκτρικό καλώδιο, αυτοκτόνησε. Αλλού γράφει ότι αύξηση 42% παρουσιάζουν τα εγκλήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά. Αναφέρει ακόμα ότι κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο «δικαστήριο» ο δικηγόρος της παιδοκτόνου Μπιλγκέ Λορτ ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσά του δεν έχει σώας τας φρένας και ζήτησε να γίνουν νέες ψυχιατρικές αξιολογήσεις.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ένα έγκλημα, δύο νεκροί», γράφει ότι αυξάνονται τα περιστατικά βίας στα κατεχόμενα και κάνει αναφορά στο χθεσινό φονικό στο Κιόνελι στην κατεχόμενη Λευκωσία και γράφει ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον δολοφόνο και αυτόχειρα σε αυτήν την πράξη. Γράφει ακόμα ότι εντάσεις προκλήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρία, κατά την οποία το «υπουργείο εσωτερικών» εξήγησε στους επιχειρηματίες γης τους νέους «κανονισμούς» σε ό,τι αφορά στον συντελεστή δόμησης. Δημοσιεύει ακόμα δηλώσεις ειδικών σχετικά με την αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον παιδιών.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μυστηριώδης θάνατος», γράφει ότι άγνωστοι είναι ακόμα οι λόγοι που οδήγησαν τον 63χρονο σύζυγο να στραγγαλίσει τη γυναίκα του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Αναφέρεται ακόμα σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι προτεραιότητα της «κυβέρνησης» είναι η προστασία των πολιτών και για τον λόγο αυτό έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για προστασία των καταναλωτών από την αύξηση των τιμών λόγω της κρίσης. Αναφέρεται ακόμα στη σύλληψη ενός άντρα με την κατηγορία ότι εξαπάτησε δύο Ελληνοκύπριους, λέγοντάς τους ότι θα τους βοηθήσει να πωλήσουν την περιουσία τους σε Ισραηλινούς αγοραστές, καταφέρνοντας να τους αποσπάσει το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα