Νέα σχολική χρονιά: Γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος για εμβόλια στα παιδιά;

Εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τη σχολική χρονιά, τα υπόλοιπα θα ξεκινήσουν  τις επόμενες εβδομάδες και τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για τα 50 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν γίνει 12 ετών.

Η διαθεσιμότητα εμβολίου δεν θα σταματήσει αυτό το παιδικό ξέσπασμα στον ιό. Αλλά θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του για όλους. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι παιδίατροι είναι πρόθυμοι να μάθουν πότε ,οι νεότεροι Αμερικανοί θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Παρόλο που το χρονοδιάγραμμα είναι

ακόμα αβέβαιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν δώσει συμβουλές για να βοηθήσουν στο να κατανοήσει ο κόσμος πότε θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Τα εμβόλια για μικρά παιδιά πιθανότατα να εγκριθούν μέσω του ίδιου μηχανισμού χρήσης έκτακτης ανάγκης που επέτρεψε στους ενήλικες να κάνουν τις δόσεις εμβολίου τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι εταιρείες πρέπει να στρατολογήσουν συμμετέχοντες, να πραγματοποιήσουν κλινικές δοκιμές, να συλλέξουν δεδομένα και να υποβάλουν αυτές τις πληροφορίες στην κυβέρνηση και ο FDA πρέπει να πει στις εταιρείες τι είδους δεδομένα αναζητά, πόσα και σε ποιο χρονοδιάγραμμα.

Μόλις ο FDA χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, το CDC πρέπει να σταθμίσει, προσφέροντας συστάσεις στους γιατρούς της χώρας και τους φορείς δημόσιας υγείας σχετικά με το πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πλάνα. (Το τελευταίο βήμα πραγματοποιήθηκε μόνο μία ημέρα αφότου ο FDA ενέκρινε καθένα από τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson &Johnson για ενήλικες.)

Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κάποιο έλεγχο, για το πόσο καιρό θα διαρκέσει όλο αυτό. Ένας εκπρόσωπος της Pfizer μου είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει μια αίτηση EUA για την ομάδα ηλικίας 5 έως 11 ετών «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου» και για την ομάδα ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών «αργότερα».

Μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, ένας εκπρόσωπος της Moderna είπε ότι «τα πλήρη σύνολα δεδομένων της εταιρείας πιθανότατα θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2022, και ότι οι πληροφορίες για διαφορετικές ηλικιακές υποομάδες ενδέχεται να είναι διαθέσιμες αργότερα».

Ο FDA λέει από τον Μάιο ότι αναμένει ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για παιδιά κάτω των 12 ετών το φθινοπώρου ή χειμώνα». Αλλά δεν έχει προσφέρει πολλά όσον αφορά τις ενημερώσεις.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι New York Times ανέφεραν ότι η Pfizer και η Moderna επέκτειναν τις φάσεις πρόσληψης για τις κλινικές τους δοκιμές σε μικρά παιδιά κατόπιν εντολής του FDA, επειδή ο οργανισμός ανησυχεί για αρκετά μεγάλο μέγεθος δείγματος για τον εντοπισμό σπάνιων παρενεργειών. Οι επικριτές του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, υποστηρίζουν ότι αυτή η απαίτηση για περισσότερους συμμετέχοντες θα κάνει τη διαδικασία εξουσιοδότησης να συνεχιστεί περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο, παρατείνοντας την μετάδοση στα παιδιά, μη προσφέροντάς τους τα εμβόλια.

Πηγή: Αtlantic

Keywords
Τυχαία Θέματα