Νέα πρόκληση της Bild κατά της Ελλάδας

Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα απέστειλε 361 mail- όσοι δηλαδή και οι Γερμανοί βουλευτές της Μπούντεσταγκ- ζητώντας τους να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την επιβολή τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα.

Το mail-ερωτηματολόγιο δημοσιοποίησε η βουλευτής των Πρασίνων Ταμπεα Ρόσνερ μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας.«Ως βουλευτής, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Βασικού Νόμου (σ.σ Σύνταγμα), δεν είστε

δέσμια ούτε υποδείξεων ούτε εντολών, παρά απαντάτε μόνο στη συνείδησή σας. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η Bild ρωτά σήμερα όλους τους βουλευτές αν είστε έτοιμοι να συμφωνήσετε σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Θα καταγράψουμε όλες τις απαντήσεις, ακόμα και όσες δε μας δοθούν» αναφέρει το mail.H κα. Ρόσνερ κατήγγειλε για προπαγάνδα τη Bild και σχολίασε: «Αξιότιμοι Κύριοι, προς το παρόν δε υπάρχει κανένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Αν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα θα εξετάσω το περιεχόμενο και στη συνέχεια θα ψηφίσω. Ως εφημερίδα έχετε σύμφωνα με το άρθρο 5 του Βασικού Νόμου το δικαίωμα να ενημερώνετε ελεύθερα το κοινό για τα γεγονότα, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα ήθελα να ρωτήσω ήδη σήμερα όλους τους δημοσιογράφους της Bild, αν σκοπεύετε να συνεχίσετε τη διαρκή εκστρατεία δυσφήμισης και στιγματισμού ενός ολόκληρου λαού. Παρακαλώ στείλτε μου την απάντησή σας μέχρι την Τρίτη, 24 Μαρτίου (ώρα 10.00) στην ακόλουθη διεύθυνση [email protected]. Θα δημοσιεύσω στο twitter μου την απάντησή σας, ακόμα και αν δεν δοθεί».Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bild έδωσε διορία στους βουλευτές να απαντήσουν μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ - zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα