Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει το Καστελόριζο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το Καστελόριζο προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (13/09) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, οποίος βρίσκεται στο Κας, απέναντι από το ακριτικό νησί.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για ακόμη μια φορά το θέμα των «στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών» και ζήτησε «αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου».

Τόνισε δε πως η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα

σε προκλητικές ενέργειες.

Ο Χουλουσλί Ακάρ έδειξε την έντονη ενόχλησή του για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, σημειώνοντας πως:

«Ο αγώνας των εξοπλιστικών έχει ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες. Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και ειδικά την Ελλάδα. Υπάρχει προκλητική προσέγγιση, ειδικά υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Μακρόν, ο οποίος ενθαρρύνει τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα βλάπτει την ειρήνη, κάθε φορά που κάνει ασκήσεις με άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματά μας».

Και συνέχισε, με αιχμές κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν: «Είναι γεγονός πως όσα κάνει η Γαλλία έχουν εμπορικό σκοπό. Θέλει να ενισχύσει την οικονομία της, εξοπλίζοντας την Ελλάδα, όμως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αποτέλεσμα από τις δουλειές που γίνονται υπό την ηγεσία του Μακρόν και οι πολιτικές του έχουν χρεοκοπήσει».

Τουρκικά ΜΜΕ: «Βαριά ελληνική πρόκληση» στο Καστελόριζο

«Βαρύ» το κλίμα στον τουρκικό τύπο σήμερα από την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Καστελόριζο.

Σύσσωμος ο τύπος την χαρακτηρίζει «βαριά πρόκληση» εν μέσω της τεταμένης κατάστασης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με αφορμή τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο χωρών στην ανατ. Μεσόγειο.

Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σχεδόν αμέσως την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ προς την Τουρκία ότι η απόσυρση του Ορούτς Ρέις αποτελεί «θετικό βήμα». Η Τουρκία «διαβάζει» την δήλωση του πρωθυπουργού ως «μήνυμα έναρξης διαλόγου».

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ απέναντι από το Καστελόριζο-Mήνυμα για διάλογο

Γενί Σαφάκ: «Νατοϊκό διάλειμμα» για το Ορούτς Ρέις

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα