Νέα περιοριστικά μέτρα κατά κορωνοϊού στο Λίβερπουλ

Την υιοθέτηση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων με σκοπό την ανακοπή του ρυθμού διασποράς του κορωνοϊού στο Λίβερπουλ και σε τρεις άλλες περιοχές της βόρειας Αγγλίας ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Συγκεκριμένα, θα απαγορεύονται δια νόμου οι συναντήσεις μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο στην πόλη του Λίβερπουλ και στο Γουόρινγκτον της ΒΔ Αγγλίας, καθώς επίσης στο Μίντλεσμπρο και Χάρτλπουλ της ΒΑ Αγγλίας.

Ο κ. Χάνκοκ τόνισε ότι στο Λίβερπουλ

τα κρούσματα ανέρχονται σε 268 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται επίσης να μην παρακολουθούν αθλητικές δραστηριότητες ως θεατές, να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς σε οίκους ευγηρίας «πλην εξαιρετικών περιπτώσεων» και να αποφεύγουν οποιαδήποτε μη αναγκαία μετακίνηση.

Πρόκειται για επέκταση των μέτρων που ισχύουν ήδη δια νόμου σε επτά περιοχές της ΒΑ Αγγλίας: το Νιούκαστλ, το Σάντερλαντ, το Γκέιτσχεντ, το Ντάραμ, το Νορθάμπερλαντ, το βόρειο και το νότιο Τάινσαϊντ.

Σε όλη την Αγγλία ισχύει ο «κανόνας την έξι», δηλαδή η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των έξι ατόμων σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο και το κλείσιμο των παμπ και των εστιατορίων στις 10 τη νύχτα.

Πρόσθετα μέτρα ισχύουν σε πολλές άλλες περιοχές, κυρίως στη βόρεια Αγγλία, ενδεικτικά στο Μάντσεστερ, στο Λιντς, στο Μπράντφορντ, στο Λέστερ, στο Μπόλτον, στο Μπλάκμπερν, στο Μπλάκπουλ, αλλά και στο Μπέρμιγχαμ. Σε όλες αυτές τις περιοχές ισχύει οδηγία κατά των επισκέψεων σε ξένα σπίτια ή/και κατά των συναντήσεων με μέλη άλλων νοικοκυριών σε υπαίθριο χώρο.

Απαγόρευση μίξης νοικοκυριών σε κλειστό χώρο και απαγόρευση εξόδου ή εισόδου χωρίς σημαντικό λόγο ισχύει σε 17 πόλεις και κομητείες της Ουαλίας.

Στη Σκωτία υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι περιορισμοί αναφορικά με τις επισκέψεις σε νοσοκομεία σε επτά περιοχές, περιλαμβανομένης της Γλασκώβης, ενώ ομοιόμορφα είναι τα μέτρα σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία.

Συνολικά 16,6 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου ένας στους τέσσερις, τελούν υπό κάποιον πρόσθετο περιορισμό ή «μίνι-lockdown».

Σε όλη τη χώρα, πάντως, ανοιχτά παραμένουν σχολεία, καταστήματα και χώροι εργασίας, αν και η σύσταση είναι υπέρ της εργασίας από το σπίτι όπου είναι δυνατόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα