Νέα παρέμβαση Ματσάκη για 5μηνο:Αν είχε υποστεί βιασμό θα κατέληγε

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ μίλησε το πρωί της Δευτέρας (25/2) ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ματσάκης, κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα για το θάνατο του 34χρονου Σταύρο Γεωργίου από Γρίπη Α, ανέφερε ότι αυτό που ονομάστηκε πόρισμα, δεν είναι πόρισμα.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή με την υπόθεση, ανέφερε ότι δεν μπορεί το ίδιο το υπουργείο να εξετάζει τον εαυτό του.

«Πρέπει να γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα», ανέφερε ο κ. Ματσάκης. Παράλληλα, τόνισε, πως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα ιατροδικαστικά δεδομένα και δεν μπορούμε να βγάζουμε ένα πόρισμα χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα.

Στην Κύπρο έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα αφού στο δημόσιο τομέα δεν έχουμε ιστοπαθολόγους, σημείωσε. Για να προσθέσει ότι σαν αποτέλεσμα τούτου μπορεί να περάσουν και δυο και τρία χρόνια για να εκδοθεί ένα πόρισμα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προηγούμενο όπου το δικαστήριο ανέτρεψε πόρισμα απάντησε καταφατικά.

Σε σχέση με την υπόθεση του 5μηνου βρέφους και την κατηγορηματική θέση που διατύπωσε περί μη βιασμού του, ανέφερε πως ο άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά, δήλωση από γιατρό, ότι επρόκειτο για βιασμό, όμως το παιδάκι πήγε σπίτι του.

Ο κ. Ματσάκης, υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε την απλή λογική για να προβεί σ΄ αυτή τη δήλωση, καθώς αν το βρέφος είχε υποστεί βιασμό ενδεχομένως ακόμη και να κατέληγε.

Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε και μετά να λέμε πήγε σπίτι του και δεν είχε τίποτα , δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σήμερα (25/2) λήγει το διάταγμα κράτησης του πατέρα και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αν θα αφεθεί ελεύθερος ή να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου για να ζητηθεί περαιτέρω κράτηση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα