Νέα μορφή απάτης- Εκμεταλλεύονται άνεργους μέσω Linkedin

Nέα μορφή απάτης στο διαδίκτυο, εκμεταλλεύεται Κύπριους άνεργους και πρόσωπα που γυρεύουν εργασία στο εξωτερικό μέσω Linkedin.

Ο ειδικός σύμβουλος ασφαλείας, δικανικός αναλυτής ψηφιακής τεχνολογίας Ντίνος Παστός, συστήνει την προσοχή του κοινού από τη νέα μορφή απάτης.

Συγκεκριμένα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, το παράδειγμα που έχει να κάνει με άτομα που παριστάνουν την εταιρία

TOTAL Holdings UK Limited.

Η απάτη γίνεται ως εξής:
1. Το θύμα οδηγείται να πιστέψει ότι μετά από την αίτηση του για πρόσληψη στην εταιρεία “TOTAL Holdings UK Limited”, έχει επιλεχθεί για συνέντευξη στα γραφεία της “TOTAL” στην Αγγλία.
2. Το θύμα λαμβάνει αρκετά έγγραφα που φαίνονται αληθινά από την “TOTAL” που του λένε ότι πρέπει να πληρώσει αυτός τα έξοδα μεταφοράς του στην Αγγλία καθώς και την διαμονή του σε ξενοδοχείο.
3. Το θύμα καλείται να πληρώσει αυτά τα έξοδα ($1,968.01 USD) μέσω της υπηρεσίας MoneyGram σε ένα άτομο που παριστάνει ένα “ταξιδιωτικό γραφείο” που ονομάζεται FlickaTravel.

Σύμφωνα με τον κ. Παστό, πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη που στόχο έχει να αποσπάσει χρήματα από τα θύματα που πέφτουν στην παγίδα τους. "Τα χρήματα, είναι αγύριστα καθώς η υπηρεσία αυτή δεν παρέχει καμία ασφάλεια προς τον αποστολέα για τυχών απάτες".

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες σύμφωνα με τον Ντίνο Παστό, είναι πολύ εφευρετικοί και σκέφτονται συνεχώς ευφάνταστους τρόπους για να αποσπάσουν τα χρήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παστός πριν από δύο ημέρες προειδοποιούσε για διαρροή 164 εκατομμυρίων λογαριασμών του κοινωνικού δικτύου LinkedIn

Keywords
Τυχαία Θέματα