Νέα μέτρα στήριξης ατόμων με αναπηρία

Υπό προετοιμασία βρίσκεται νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρίες, που θα καλύπτει την περίοδο 2017-2023. Yψηλού επιπέδου συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τη νέα στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Υπουργός Εργασίας, ανέφερε στο χαιρετισμό της, ότι τα συγκεκριμένα θέματα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Με τις κατάλληλες πολιτικές πρόσθεσε, οι αντιλήψεις για την αναπηρία αλλάζουν και τα άτομα αυτά θεωρούνται ισότιμα

μέλη της κοινωνίας.

Η νέα Στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αναπηρία αποσκοπεί στη δέσμευση όλων για ενεργό δράση αναφορικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των ατόμων με αναπηρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και προσωπικής ζωής.

Το νέο σχέδιο διέπεται από πέντε τομείς, στους οποίους επικεντρώνεται η Στρατηγική: δηλαδή την ισότητα και μη διάκριση, την ενημέρωση, την προσβασιμότητα, την ισότητα ενώπιον του νόμου και την απαλλαγή από την εκμετάλλευση, τη βία και την κακομεταχείριση.

Το συνέδριο, στο οποίο παρουσιάστηκε η νέα Στρατηγική στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ολοκληρώνεται αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα