Νέα μαρτυρία αποκαλύπτει τη γύμνια του συστήματος

Τη γύμνια του συστήματος πρόνοιας αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, η συγκλονιστική ιστορία 15χρονης, η οποία φιλοξενείται σε Στέγη Νεανίδων και είναι έγκυος από ενήλικα.

Τα ερωτήματα, πλέον, για το πώς το κράτος αντιμετωπίζει παιδιά που η ζωή τα έθεσε υπό την κηδεμονία και την φροντίδα του προβάλλουν αδυσώπητα, καθώς πολλές είναι οι ιστορίες που καταμαρτυρούν ότι τα προβλήματα σοβούν εδώ και χρόνια και δεν είναι σημερινά. Άλλη μια τέτοια ιστορία, αυτήν του 21χρονου Π.Χ., ο οποίος από νεογέννητο και μέχρι τα 14 είχε μετατραπεί σε «μπαλάκι» που «ριχνόταν» από την μία ανάδοχη οικογένεια στην άλλη και, ακολούθως, μέχρι την ενηλικίωσή του, φιλοξενείτο σε Ξενώνα Εφήβων, φέρνει σήμερα στο φως η «Σ» της Κυριακής.

Πάντως, τα όσα ανέδειξε με τα ρεπορτάζ της η «Σ», θορύβησαν τους αρμοδίους και σύντομα το κεφάλαιο Παιδικές Στέγες θα συζητηθεί διεξοδικά στη Βουλή, με στόχο τα όποια κενά και ελλείψεις παρουσιάζει σήμερα η αναχρονιστική νομοθεσία του 1956, να καλυφθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα μας σήμερα φέρνει στο φως και την ιστορία πρώην κρατούμενης που έμεινε για 1,5 μήνα άστεγη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα