Νέα εποχή στον ΔΗΣΥ με Αννίτα- Γυναίκα στο πηδάλιο του κόμματος για πρώτη φορά

Γυρίζει σελίδα ο Δημοκρατικός Συναγερμός με την Αννίτα Δημητρίου να αναλαβαίνει το πηδάλιο του κόμματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του κόμματος, η Αννίτα Δημητρίου εξασφάλισε το 69,18% των ψήφων, ενώ ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου έλαβε το 30,82%.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει το πηδάλιο μεγάλου κόμματος του τόπου ενώ η Αννίτα Δημητρίου ήταν και η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε στην Προεδρία της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: Δ. Δημητρίου:

Ο ΔΗΣΥ πιο δυνατός-Έγινε το πρώτο βήμα για να κλείσουν οι πληγές

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, από τους 50.668 ψήφισαν οι 20.708 στις 79 κάλπες που είχαν στηθεί στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στην επαρχία Λευκωσίας ψήφισαν 7.578 ή ποσοστό 42%, στην επαρχία Λεμεσού 4.532 ή ποσοστό 39%, στην επαρχία Λάρνακας 3.092 ή ποσοστό 47%, στην επαρχία Αμμοχώστου ψήφισαν 3000 μέλη ή ποσοστό 45%, στην επαρχία Πάφου 2.305 ή το 39% και στο εξωτερικό 201 ή ποσοστό 10%.

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος κι ισχυρός», ήταν η πρώτη φράση της κ. Δημητρίου. «Μαζί θα πορευτούμε στη συνέχεια, ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές, στα πολιτικά δρώμενα». Ευχαρίστησε από την καρδιά της «τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε κι έκανε σήμερα πράξη την ενότητα. Είμαστε όλες κι όλοι μαζί, με αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το όραμα για το αύριο κι έτσι θα προχωρήσουμε».

Δείτε επίσης: Αβέρωφ σε Αννίτα: Να θεωρείς δεδομένη τη στήριξη μας

Η προσέλευση ήταν αθρόα και δόθηκε ισχυρό μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούν και στη συνέχεια, πρόσθεσε. «Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Θέλουμε τα ιστορικά μας στελέχη, θέλουμε την ηγεσία μας, θέλουμε τα οργανωμένα σύνολα, θέλουμε τη νεολαία μας, θέλουμε τον καθένα και την κάθεμια από εσάς».

Απόψε, δήλωσε, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μόνος νικητής είναι ο ΔΗΣΥ «και προχωράμε για ενότητα, για ισχυροποίησης της περήφανής μας παράταξης».

Διαβάστε επίσης:Μήνυμα ενότητας από την Αννίτα Δημητρίου – «Νικητής είναι ο ΔΗΣΥ»

Keywords
Τυχαία Θέματα