Νέα διαταραχή «χτυπάει» την Κύπρο την Τρίτη – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Νέα διαταραχή φέρνει βροχές και καταιγίδες την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας. 

Μέχρι και τη Δευτέρα ο  καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο την Κυριακή και τη Δεύτερα για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ για την Τρίτη αναμένεται πτώση.

Αναλυτικά ο καιρός

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Την Τρίτη αναμένεται να επηρεάσει την

περιοχή χαμηλή πίεση.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια ενώ στα υπόλοιπα παράλια σταδιακά θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά αρχικά στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες κυρίως ψηλές νεφώσεις.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο την Κυριακή και τη Δεύτερα για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ για την Τρίτη αναμένεται πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα