Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων στα κατεχόμενα

Η έρευνα του Κέντρου Μελετών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο Τουρκοκύπριος πολίτης, η νέα αύξηση στην τιμή πώλησης καυσίμων, η εκδήλωση διαμαρτυρίας ομάδων περιβάλλοντος για την καταστροφή του περιβάλλοντος σε περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η απόφαση του «υπουργικού» να μεταφερθούν οι συλληφθέντες ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση Γκιουλέν στην Τουρκία, αλλά

και οι δηλώσεις του «υπουργού» οικονομικών σχετικά με την απόφαση όπως η αύξηση στους μισθούς τους λόγω της ΑΤΑ δεν καταβληθεί στους «βουλευτές», είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν θα υπάρξει αύξηση για τους υπουργούς και τους βουλευτές», αναφέρεται στην απόφαση του «υπουργικού» συμβουλίου όπως η αύξηση που προκύπτει από την αναπροσαρμογή της ΑΤΑ και ανέρχεται στο 12,11% δεν θα καταβληθεί στους «υπουργούς» και τους «βουλευτές». Γράφει αλλού ότι πενήντα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν στα κατεχόμενα ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Γκιουλέν», μεταφέρθηκαν χθες στην Τουρκία. Αναφορά γίνεται και στη νέα αύξηση στην τιμή πώλησης των καυσίμων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», προβάλλει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελίας της Άγκυρας να καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας, ενώ σε δηλώσεις επί του θέματος προέβη και ο Γ.Γ. της τ/κ συντεχνίας ΚΤΟΣ Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος είπε ότι μετά και τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας η κατάθεση μηνύσεων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Αλλού αναφέρεται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας περιβαλλοντικών οργανώσεων λόγω εργασιών σε προστατευόμενο πάρκο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Γράφει ακόμα και για τη νέα αύξηση στην τιμή πώλησης των καυσίμων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Τους έστειλαν με πλοίο», γράφει ότι τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους σχετικά με την μεταφορά φυλακισμένων και υπόπτων στην περίπτωση των 19 στρατιωτών και 9 γυναικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνταν στα κατεχόμενα ως ύποπτοι για συμμετοχή τους στην οργάνωση Γκιουλέν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν με πλοίο στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι συνάντηση με τη σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ είχε χθες στην Άγκυρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αναφέρει, ακόμα, ότι για ακόμα τέσσερις ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του υπόπτου Ιμπραχίμ Ερχάλκ για τη δολοφονία της γυναίκας του, Νιγκάρ.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα προβλήματα είναι γνωστά αλλά οι λύσεις;», προβάλλει τα αποτελέσματα έρευνας του Κέντρου Μελετών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS), σύμφωνα με τα οποία η «κυβέρνηση» αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τουρκοκύπριος πολίτης και τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά δεν προσπαθεί να βρει λύσεις. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίστηκε και χθες η εκδήλωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της εταιρείας διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου σχετικά με τα αιτήματά τους για τα καθεστώς εργοδότησης τους, ενώ τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφτηκε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν. Προβάλλει, ακόμα, το νέο εργατικό ατύχημα στις Χαμίτ Μάντρες, όπου δύο άτομα, 18 και 26 ετών, έπεσαν ταυτόχρονα από ύψος σχεδόν 4 μέτρων οικοδομής.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν παίρνουν ‘αύξηση’ οι βουλευτές», γράφει ότι σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο «υπουργός» οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς ανακοίνωσε ότι η αύξηση στους μισθούς λόγω της αναπροσαρμογής της ΑΤΑ δεν θα καταβληθεί στους «βουλευτές». Αλλού γράφει ότι αύξηση 10 κουρούς στη βενζίνη και 5 κουρούς στο πετρέλαιο είναι οι νέες αυξήσεις στην τιμή πώλησης καυσίμων που ισχύουν από χθες στα κατεχόμενα. Η εφημερίδα παραθέτει ακόμα στοιχεία σχετικά με την τιμή πώλησης λαχανικών και φρούτων σε σύγκριση με τις ελεύθερες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα