Ναβάλνι σε Ρώσους Δικαστές: «Θα καείτε στη κόλαση -Είστε η δύναμη του σκότους»

Πριν από περίπου μια βδομάδα Ρωσικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι εναντίον της καταδίκης του σε κάθειρξη εννέα χρόνων με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της περιφρόνησης του δικαστηρίου, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Λέγοντας πως η Ρωσία του Πούτιν είναι ένα κράτος που διοικείται από κλέφτες και εγκληματίες, ο Ναβάλνι είπε πως οι σημερινοί ηγέτες της Ρωσίας θα συντριβούν από τις δυνάμεις της Iστορίας και θα καούν στην κόλαση προκαλώντας λουτρό

αίματος στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων από την ομιλία του ενώπιων του δικαστηρίου ξεχωρίζουν οι δυο τελευταίες παράγραφοι: 

Είμαι κοντά στο τέλος, μη με διακόπτεις άλλο. Αξιότιμο δικαστήριο, σε κοιτάζω και στο πρόσωπό σου βλέπω το ίδιο το «όνομα της Ρωσικής Ομοσπονδίας»... Πούτιν, Τσεμέζοφ, Σόιγκου, όλοι αυτοί οι Γκολίκοφ, οι Χριστένκο, όλοι οι άνθρωποι που ερευνήσαμε — όλοι τους βρίσκονται μπροστά μου εκπροσωπούμενοι από εσάς. Και θέλω να πω ένα πράγμα: θα ήμασταν πολύ καλύτερα χωρίς εσάς!

Πόσο υπέροχο θα ήταν να ζούσαμε στη χώρα μας χωρίς εσάς, γιατί για πρώτη φορά μετά από αιώνες δεν θα είχαμε εχθρούς, πόλεμο, όλα θα ήταν καλά, θα είχαμε χρήματα, πολύ πετρέλαιο, ακριβό φυσικό αέριο και Ρωσία θα ήταν μια όμορφη και πλούσια χώρα χωρίς εσάς. Γι' αυτό θα ήθελα να εξαφανιστείτε όλοι και για την ιδεολογία της Ρωσίας... Η ιδεολογία είναι μεγάλη λέξη... Θέλω οι κανόνες της ζωής μας να είναι «ζήσε και άφησε τους άλλους να ζήσουν». Για να μας αφήσουν όλους ήσυχους, εμείς να αφήσουμε την Ουκρανία και όλους τους άλλους ήσυχους, εσείς οι δικαστές να αφήσετε ήσυχους τους απλούς πολίτες, η Εθνική Φρουρά να κάνει αληθινά πράγματα, η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία να φυλάει πραγματικά εγκληματίες και όχι πολιτικούς κρατούμενους, η αστυνομία να ερευνά εγκλήματα και να μην συλλαμβάνει ανθρώπους για likes, για να φύγετε εσείς και να αφήσουν ο ένας τον άλλο ήσυχο. Μόνο τότε θα ζήσουμε επιτέλους καλά.

Αλλά προς το παρόν, είστε εδώ. Και, φυσικά, το πιο σχετικό απόφθεγμα από το πιο διάσημο βιβλίο για εσάς, το οποίο είναι τώρα σε συνεχή χρήση, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στις ίδιες καταστάσεις πολλά χρόνια πριν, είναι «τώρα είναι η ώρα σου και η δύναμη του σκότους. ” Το περίεργο είναι ότι αυτή τη στιγμή βλέπω σε εσάς, στη δύναμή σας, ότι εσείς, γενικά, δεν επηρεάζεστε καν από αυτό.

Όταν ακούτε αυτή τη φράση, συνειδητοποιείτε ότι είστε η δύναμη του σκότους και αυτή είναι η ώρα σου, αλλά δεν ανησυχείς — αντίθετα, σας εμπνέει, λες: «Ναι! Είμαστε η δύναμη του σκότους, είμαστε οι πιο κουλ, αυτή είναι η ώρα μας». Και αυτή είναι η ουσία σας, είστε όλοι κακοί, το καταλαβαίνετε και το απολαμβάνετε. Αλλά το θέμα μου είναι ότι ο χρόνος σας σίγουρα δεν θα κρατήσει για πάντα και τελικά θα περάσει. Και όταν καείτε όλοι στην κόλαση, το ξύλο στη φωτιά σας θα το ρίξουν οι παππούδες σας, που δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσετε τα πορτρέτα τους για να κάνετε νέους πολέμους στον 21ο αιώνα. Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναβάλνι, Ρωσικό Δικασστήριο To,navalni, rosiko dikasstirio To