Ναμίμπια:Η λαθροθηρία ρινοκέρων και ελεφάντων συνεχίζει να παρακμάζει

Η λαθροθηρία ρινόκερου και ελέφαντα έχει μειωθεί σημαντικά στη Ναμίμπια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Τουρισμού της χώρας.

Μέχρι στιγμής το 2021, οι κυνηγοί έχουν σκοτώσει παράνομα εννέα ρινόκερους, ένα χαμηλό οκτώ ετών και τέσσερις ελέφαντες, ένα χαμηλό πέντε ετών, ανέφερε το Reuters.

Η λαθροθηρία ρινόκερου και ελέφαντα έχει μειωθεί σημαντικά στη Ναμίμπια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Τουρισμού της χώρας. Μέχρι στιγμής το 2021, οι κυνηγοί έχουν σκοτώσει παράνομα εννέα ρινόκερους,

ετών και τέσσερις ελέφαντες, ανέφερε το Reuters.

Η λαθροθηρία του ρινοκέρου κορυφώθηκε το 2015 με 97 δολοφονίες, ενώ η λαθροθηρία του ελέφαντα κορυφώθηκε το 2016 με 101 δολοφονίες. Οι αριθμοί λαθροθηρίας τείνουν προς τα κάτω από τότε, επιτρέποντας στους μαύρους ρινόκερους να επιστρέψουν στη Ναμίμπια. Η κυβέρνηση απέδωσε την πρόσφατη επιτυχία της σε μεγαλύτερη επιβολή, καθώς και μεγαλύτερα πρόστιμα και μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης για παραβάτες, ανέφερε το Reuters.

Η Ναμίμπια διαθέτει τον μεγαλύτερο πληθυσμό λευκών ρινόκερων από οποιοδήποτε άλλο έθνος εκτός από τη Νότια Αφρική και φιλοξενεί 200 μαύρους ρινόκερους - το ένα τρίτο όλων των υπόλοιπων μελών αυτού του είδους. Η Ναμίμπια έχει επίσης το μόνο μαύρο ρινόκερο ελεύθερης περιαγωγής που έχει απομείνει στον κόσμο.

Πηγή: enn.net

Keywords
Τυχαία Θέματα