«Ναι» για πρόταση ΜΕΠΕΥ από ΟΛΤΕΚ, αλλά…

Θετική απάντηση δίνει στην προφορική πρόταση της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ) η οργάνωση των καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΛΤΕΚ.

Σε συνεδρία στην οποία παρακάθισαν σήμερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης αποφάσισαν όπως πουν «ναι» στην πρόταση που ετοιμάστηκε από τη ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά ζητήματα που ταλάνισαν τον τομέα της Παιδείας το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive,

η οργάνωση, θέλοντας να διασφαλίσει το σοβαρό θέμα του συνταξιοδοτικού για όλους τους συναδέλφους τους, θα τονίσει ενώπιον της Επιτροπής όπως λάβει σοβαρά υπόψη της τη δέσμευση της Επιτροπής για τη συνταξιοδότηση των καθηγητών των Τεχνικών Σχολών οι οποίοι έχουν εισαχθεί από το 2011 και μετά.

Υπενθυμίζεται πως, το πρωί, συνάντηση είχε και η ΠΟΕΔ, η οποία δεν πήρε τελική απόφαση σήμερα για τη σχετική πρόταση, ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη για το ζήτημα του Υπεύθυνου Τμήματος, κάτι το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε από συντεχνιακές πηγές, δεν έχει ρυθμιστεί με την πρόταση που έχουν ενώπιόν τους.

Σημειώνεται πως, χθες, στη δική του συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση και αναμένει την επίσημη πρόταση από την Επιτροπή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, εφόσον δεν υπάρξει καθυστέρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα