Ναδάλ-Τζόκοβιτς: Και τώρα οι δυο τους

Μια αναμέτρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ράφα Ναδάλ πάντα καθηλώνει τους φίλους του τένις (και όχι μόνο), όμως αυτή τη φορά υπάρχει και ένα στοιχείο που κάνει αυτή τη γιγαντομαχία ακόμα πιο ξεχωριστή.

Αν ο θρυλικός Ισπανός διευρύνει το απίστευτο ρεκόρ του στο Roland Garros και φτάσει τα 13 τρόπαια (!), τότε θα ισοφαρίσει για πρώτη φορά τον Ρότζερ Φέντερερ σε κατακτήσεις Grand Slam (20).

Και αν ο Νόλε καταφέρει να σταματήσει τον βασιλιά του χώματος,

θα σηκώσει τη 18η major κούπα του και για πρώτη φορά θα πλησιάσει τον Ράφα σε απόσταση βολής! Θα γίνει, μάλιστα, ο πρώτος τενίστας στην Open Era με τουλάχιστον δύο τίτλους σε κάθε Grand Slam.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως ό,τι και αν γίνει σήμερα (16.00) στο Philippe Chatrier, η κουβέντα για τον GOAT (Greatest of All Time) θα «φουντώσει» περισσότερο από ποτέ! Αν και η αλήθεια είναι πως... κανονικά θα έπρεπε απλά να είμαστε απλά ευγνώμονες που ζούμε στην περίοδο της ταυτόχρονης παρουσίας των τριών καλύτερων τενιστών όλων των εποχών!

Για να επιστρέψουμε στον σημερινό τελικό, όμως, Νόλε και Ράφα θα αναμετρηθούν για 56η φορά στην καριέρα τους, με τον Σέρβο να υπερέχει στο head to head με 29-26. Η κυριαρχία, ωστόσο, του αριστερόχειρα τενίστα στο χώμα είναι φανερή, καθώς σε 24 συναντήσεις έχει 17 νίκες!

Κυρίαρχος, φυσικά, είναι και στο Roland Garros, έχοντας κερδίσει 6 από τις 7 μονομαχίες τους, αλλά έχει σημασία ότι ο Τζόκοβιτς είναι ο ένας από τους δύο τενίστες (ο άλλος είναι ο Ρόμπιν Σόντερλιγνκ) που έχουν καταφέρει να λυγίσουν τον Ράφα στο «σπίτι» του. Συνέβη στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2015, όταν τον τίτλο πήρε τελικά ο Σταν Βαβρίνκα!

Συνολικά σε Grand Slams έχουν τεθεί αντιμέτωποι 16 φορές και ο Ναδάλ είναι κι εδώ στη θέση του οδηγού με 9-6. Σε τελικούς major, όμως, το... σκορ είναι ισόπαλο με 4-4.

Τις δύο φορές που έχουν παλέψει για την κούπα στο Παρίσι, το 2012 και το 2014, ο Ράφα είχε επικρατήσει στα τέσσερα σετ.

Ο 33χρονος Σέρβος, πάντως, θα μπει στο court με φετινό ρεκόρ 37-1 και έχοντας «χάσει» μόνο στο US Open, από όπου αποβλήθηκε όταν τραυμάτισε με το μπαλάκι επόπτρια γραμμών. Δεν έχει παίξει το καλύτερό του τένις στο Παρίσι, αλλά αν κάποιος μπορεί να βάλει φρένο στον Ράφα αυτός είναι ο Νόλε... Και ειδικά σε αυτές τις πιο «βαριές» συνθήκες, που δεν αρέσουν και πολύ στον Ισπανό.

Ο Ναδάλ, βέβαια, είναι ο Ναδάλ και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον δρόμο προς αυτό το τρόπαιο! Ξέρει, επίσης, ότι τα χρόνια περνούν και αν δεν καταφέρει να ισοφαρίσει τώρα τον Φέντερερ, ο στόχος του ρεκόρ ενδέχεται να απομακρυνθεί στους επόμενους μήνες.

Όπως και να έχει, οι τυχεροί είμαστε... εμείς που έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να απολαύσουμε τη σύγκρουση των δύο αυτών υπεραθλητών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα