Να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ιατροδικαστής Σοφοκλέους ζητά το Υπ.Υγείας

Να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ιατροδικαστής, Σοφοκλής Σοφοκλέους, ζητά το Υπουργείο Υγείας μετά την υπόθεση άρνησης  διενέργειας νεκροτομής επί της σορού αποβιώσαντα με Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας με επιστολή του προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ζητά όπως ο ιατροδικαστής τεθεί σε διαθεσιμότητα  για άρνηση εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Σημειώνεται πως, η υπόθεση είχε γίνει γνωστή μετά από διαμαρτυρίες από την οικογένεια του αποβιώσαντα, με τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάζει την άμεση διερεύνηση και καταχώρηση ποινικής υπόθεσης από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα 

σε ανακοίνωσή της , η Νομική Υπηρεσία  αναφέρει μεταξύ άλλων πως προέβη σε συστάσεις και υποδείξεις προς τους αρμοδίους για την άμεση διενέργεια νεκροτομής και με γνωμάτευση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου 2021 προς το Υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες οδηγίες που τέθηκαν, τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από το Royal College of Pathologists, οι οποίες επιτρέπουν τη διενέργεια νεκροτομής υπό την προϋπόθεση λήψης  των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, συνέστησε συμμόρφωση προς το σχετικό διάταγμα. Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας για την όλη αντίκριση του θέματος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Καταχώρηση ποινικής υπόθεσης για τον ιατροδικαστή, αποφάσισε ο Σαββίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα