Να προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσοκομείων ζητάει ο Περδίκης

Πρώτα και κύρια πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ασθενών μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα υγείας και δημόσια νοσοκομεία, είπε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσοκομείων και το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ).

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ, στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Περδίκης είπε ότι οι ανησυχίες των γιατρών και των νοσηλευτών λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και πρέπει να αντιμετωπιστούν

μέσα από ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο. Πρόσθεσε όμως ότι οι ανησυχίες αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σταματήσουν τη μετάβαση σε ένα αποτελεσματικό και δίκαιο ΓεΣΥ και σε αυτονομημένα βιώσιμα δημόσια νοσοκομεία.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η αντιπρόεδρος Β` του Κινήματος Έφη Ξάνθου, ενώ την ΠΑΣΥΝΟ εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος Θεοφανώ Παπαστεφάνου και το μέλος του ΔΣ Φαίδωνας Ηλία.

Πακέτα για άπορες οικογένειες

Ο κ. Περδίκης ανέφερε εξάλλου ότι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Νεολαία Οικολόγων και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ετοίμασαν Χριστουγεννιάτικα πακέτα με τρόφιμα για άπορες οικογένειες.

Δυστυχώς, είπε, ο αριθμός των οικογενειών αυτών παραμένει υψηλός, ενώ από 150 αυξήθηκε φέτος σε 160 παγκύπρια. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι το όραμα για το success story στην οικονομία δεν έχει αγγίξει τους πολίτες και τις οικογένειές που περνούν δύσκολες ώρες

Ελπίζουμε του χρόνου να μην χρειαστεί να ξαναφτιάξουμε τόσα πολλά χριστουγεννιάτικα πακέτα με τρόφιμα, είπε.

Ευχήθηκε τέλος «καλά Χριστούγεννα» σε όλο τον κυπριακό λαό, με την ελπίδα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό το 2017 και την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα