Να πατήσουν το… restart

Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (18:00, Cytavision Sports 2) μεταξύ της Ν. Σαλαμίνας και της Ένωσης στο «Αμμόχωστος». Πρόκειται για δυο ομάδες που προέρχονται από συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα και θα επιδιώξουν να επανέλθουν στις επιτυχίες. Η μια δε ομάδα, η Ένωση, θα παρουσιαστεί με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο, μετά την αποδέσμευση του Νίκου Καραγεωργίου.
Η Σαλαμίνα
Η γηπεδούχος Ν. Σαλαμίνα προέρχεται από δυο σερί ήττες.

Μετά τη συντριβή από τον ΑΠΟΕΛ (0-9) γνώρισε και νέα ήττα από τον Άρη (2-1). Και στα δυο παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κακή εμφάνιση και το ζητούμενο είναι να θέσουν τέρμα στον κατήφορο. Ο Γιαν ντε Γιόνκε, μετά την τελευταία ήττα στο «Τσίρειο», είχε δηλώσει ότι και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα είχε δεχθεί δυο ήττες στη σειρά και κατάφερε να αντιδράσει και να κάνει ένα αήττητο σερί. Αν θα επαναλάβει το ίδιο θα φανεί στην πράξη…
Πάντως, ο Ολλανδός τεχνικός θα επιδιώξει με ορισμένες αλλαγές που θα κάνει να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, η οποία στα δυο τελευταία παιχνίδια δέχθηκε 11 γκολ, τα μισά σχεδόν από όσα δέχθηκε στις εννιά πρώτες αγωνιστικές (23).
Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει την καλή εικόνα που έφτιαξε.
Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είναι ο Τσιγκουίνι, ο οποίος λόγω τραυματισμού έχασε έδαφος στην προετοιμασία και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του.

Η Ένωση
Η Ένωση θα αγωνιστεί έχοντας στον πάγκο τον παλιό της παίκτη Γιασεμή Γιασεμάκη, ο οποίος ήταν βοηθός του Νίκου Καραγεωργίου και συνεπώς γνωρίζει καλά τα δεδομένα στην ομάδα. Οι «βυσσινί» έχουν να κερδίσουν εδώ και πέντε αγωνιστικές και καθηλώθηκαν στις τελευταίες θέσεις. Αν μάλιστα δεν έπαιρναν τον βαθμό την ύστατη στιγμή στον προηγούμενο αγώνα με την ΑΕΛ, τότε θα μετρούσαν πέντε σερί ήττες. Δεν πάει άλλο δηλαδή και η ανάγκη για νίκη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.
Ο Γιασεμάκης αυτό που προσπάθησε στο σύντομο χρονικό διάστημα που ανέλαβε την ομάδα είναι να τονώσει την ψυχολογία των παικτών, η οποία πληγώθηκε περισσότερο με τον οδυνηρό αποκλεισμό από το κύπελλο την περασμένη Τετάρτη.
Οι «βυσσινί» θα έχουν δύσκολη αποστολή καθώς θα αντιμετωπίσουν στην έδρα της μια ομάδα που «καίγεται» κι αυτή για τη νίκη. Θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλή αμυντική λειτουργία η Ένωση για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα στο «Αμμόχωστος».
Ο υπηρεσιακός προπονητής αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Εκτός του Μέγκαχεντ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα χαρίζοντας τον μισθό Οκτωβρίου, ο Γιασεμάκης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κουμή και Πάρπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα