Να μην καταδικάζει τις εταιρείες λεωφορείων, καλεί το Υπ. Μεταφορών η ΕΜΕΛ

Να μην καταδικάζουν για αντιεπαγγελματισμό και αδιαφορία τις εταιρείες που έχουν την ευθύνη των λεωφορείων, κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΕΛ, Γιώργος Κυριάκου, ο οποίος μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, υπεραμύνθηκε των χειρισμών της εταιρείας, σε ό,τι αφορά στα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης που πρέπει να διαθέτουν τα λεωφορεία.

Όπως είπε, η ΕΜΕΛ διαθέτει 250 ιδιόκτητα λεωφορεία,

τα οποία διαθέτουν το εν λόγω σύστημα στην ολότητά τους, σημειώνοντας ότι αντίστοιχο σύστημα δεν διαθέτουν μόνο τα 17 λεωφορεία που ενοικιάζει η εταιρεία, με το ποσοστό μαθητών που επηρεάζεται από την ανάκλησή τους να ανέρχεται μόλις στο 4-5%.

Διαβάστε επίσης: ΠΣΕΜ: «Πρόχειροι οι έλεγχοι των λεωφορείων - Εκτεθειμένοι οι μαθητές»

Σε ό,τι αφορά στο τι προνοεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί για τα εν λόγω λεωφορεία, είπε ότι τίθεται ζήτημα κατά πόσο εφαρμόζεται αναδρομικότητα αναφορικά με σχετικό κανονισμό της ΕΕ (του Σεπτεμβρίου 2021), που καθορίζει ότι θα πρέπει όλα τα λεωφορεία να διαθέτουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης (αν δηλαδή, θα πρέπει σε όλα τα λεωφορεία για τα οποία υπογράφηκε σύμβαση μέχρι τον Αύγουστο του 2021, να εγκατασταθεί το εν λόγω σύστημα).

Η εταιρεία, σημείωσε ο κ. Κυριάκου, δεν εξέλαβε ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα για αναδρομικότητα, επισημαίνοντας ότι κανένα λεωφορείο δεν έχει ανακληθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, παρά μόνο στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Βαφεάδης: Αξιολογούνται συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης στην κυπριακή αγορά

Μάλιστα, ζητήθηκε χρόνος από τον Υπουργό, ώστε η ΕΜΕΛ να εγκαταστήσει σύστημα στα 17 λεωφορεία που επηρεάζονται, υποδεικνύοντας ότι στα 13 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, κανένα αντίστοιχο πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί, παρά το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί ενάμισι εκατομμύριο διαδρομές, μεταφέροντας 11 εκατομμύρια μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα