Να κατονομάσει την πηγή

Για «ακατάσχετη λασπολογία» από μέρους του Δημάρχου Πάφου κάνει λόγο το ΔΗΚΟ
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ξέσπασε στη σκιά των σκανδάλων, με τα δύο κόμματα να ανταλλάζουν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς

«Δυστυχώς ο κ. Φαίδωνας Φαίδωνος συνεχίζει την ακατάσχετη λασπολογία του κατά του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου», δήλωσε χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, καλώντας τον Δήμαρχο Πάφου, «αν έχει όντως το θάρρος της γνώμης

του όπως αυτολιβανίζεται, να κατονομάσει επιτέλους την περιβόητη «πηγή» που γνωρίζει δήθεν όσα κανείς άλλος δεν γνωρίζει, για δήθεν συναντήσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου με τον κ. Γεώργιο Μπόμπολα». Συναντήσεις οι οποίες ουδέποτε έγιναν, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, τόνισε. Όπως δημόσια ρίχνει τη λάσπη του εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου, δημόσια οφείλει να δώσει αυτά τα «στοιχεία», πρόσθεσε.

«Διαφορετικά θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια για τα αίσχη και τις αθλιότητες που εκστομίζει τις τελευταίες μέρες εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου. Αν δεν πράξει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε αποδεικνύεται πως είναι ένας κοινός συκοφάντης και λασπολόγος», κατέληξε η κ. Ερωτοκρίτου.

«Προληπτική διαχείριση»
Στη σκιά των σκανδάλων, ωστόσο, υπήρχαν χθες ανοιχτά κι άλλα μέτωπα. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος σε προχθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, είπε: «Ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπάθησε για μιαν φορά ακόμη να προκαταλάβει και να ρίξει σκιές σε έρευνες και ανακριτικές διαδικασίες - όπως είχαν κάνει συστηματικά και για το πολύκροτο σκάνδαλο του Ταμείου Συντάξεων.

»Είναι ανησυχητικό να ακούει κανείς ηγέτη πολιτικού κόμματος να δηλώσει 'μου είπαν κάποιοι ότι κάποιος άλλος που σχετίζεται με τις έρευνες... προσπάθησε να επηρεάσει πρόσωπο που ενέχεται στο σκάνδαλο για να μαρτυρήσει εναντίον στελεχών του ΑΚΕΛ!'.

»Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μας είπε ότι αν τυχόν στη συνέχεια φανεί να ενέχονται στο σκάνδαλο πρόσωπα που ανήκουν στον κομματικό τους χώρο θα πρόκειται για 'στημένες μαρτυρίες'», υποστήριξε ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, καλώντας τον κ. Κυπριανού, εάν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει υπεύθυνα στις αρμόδιες Αρχές και όχι να διαδίδει φήμες. «Με τον τρόπο συμπεριφοράς του φαίνεται το ΑΚΕΛ να επιχειρεί να κάνει κάποιου είδους 'προληπτική διαχείριση' και, δυστυχώς, για μια φορά ακόμα δείχνουν να μην είναι έτοιμοι να δεχτούν και να σεβαστούν τη διερεύνηση σκανδάλων και τη δικαιοσύνη», κατέληξε.

Χαμηλό επίπεδο
Στις δηλώσεις Προδρόμου απάντησε η Διευθύντρια του Γραφείου του ΓΓ του ΑΚΕΛ Μαρίνα Σάββα, σχολιάζοντας, επίσης, τοποθετήσεις του Υπουργού Εσωτερικών. «Με τις αναφορές του στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο κ. Χάσικος κατέβασε τόσο χαμηλά το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης που δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε. Προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών και τα στελέχη του ΔΗΣΥ είναι οργισμένοι που δεν κατάφεραν να εμπλέξουν στελέχη του ΑΚΕΛ στην υπόθεση των ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ. Είναι οργισμένοι που δεν κατάφεραν να στήσουν ακόμα μια 'υπόθεση Δρομολαξιάς'. Γι’ αυτό επιχειρούν να αφήσουν έστω και σκιές να αιωρούνται πάνω από προηγούμενους Υπουργούς ή να απαξιώσουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ», είπε η κ. Σάββα.

«Πολιτικός τραμπούκος»
Το στέλεχος του ΑΚΕΛ δήλωσε ακόμη ότι ο κ. Προδρόμου προκαλεί τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, εξαπολύοντας και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, αν έχει στοιχεία ότι επιχείρησαν να εμπλέξουν στελέχη του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, να τα καταθέσει. «Καλά θα κάνει ο κ. Προδρόμου να προβληματιστεί γι’ αυτά που λέει, γιατί τα όσα δηλώνει Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Κάποιος πρέπει επίσης να υπενθυμίσει στον κ. Προδρόμου ότι, στην περίπτωση της Δρομολαξιάς, τα στοιχεία από τις ηχογραφήσεις για το πώς στήθηκε η δίκη τα άκουσε ολόκληρη η Κύπρος, αλλά δεν ίδρωσε το αφτί ούτε της Κυβέρνησής του, ούτε των Υπουργών του, ούτε του κόμματός του», πρόσθεσε η κ. Σάββα. «Κατά τα άλλα, ο κ. Προδρόμου έχει όλη τη συμπάθειά μας, γιατί του ανατέθηκε ο ρόλος του πολιτικού τραμπούκου του ΔΗΣΥ. Του ανατέθηκε να προσπαθήσει να ανατρέψει την ανοδική πορεία του ΑΚΕΛ, το οποίο ενόψει εκλογών συσπειρώνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Δεν θα τα καταφέρει, ας ασχοληθεί με κάτι άλλο», κατέληξε.

Να διαλευκανθούν
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους ανέφερε πως οι πολίτες αναμένουν, από τον Δήμαρχο Πάφου, να καταθέσει στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που αφορούν τις υποθέσεις ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, και να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του, και από τις αρμόδιες Αρχές και όλους τους θεσμούς του κράτους να δράσουν αστραπιαία και αποτελεσματικά. Σημείωσε επίσης πως η Αλληλεγγύη τάσσεται υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης όλων των υποθέσεων και υπέρ της διερεύνησης όλων των πτυχών.

Είναι σημαντικό η κατάθεση οποιωνδήποτε στοιχείων που αφορούν τα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής να γίνεται απευθείας στα αρμόδια όργανα του κράτους, ώστε να ακολουθούνται όλες οι νενομισμένες διαδικασίες και να αποφεύγεται η αλλοίωση ή ακόμη και η απόκρυψη στοιχείων μέσω «χαμένων φακέλων», τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου. Είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα που σχετίζονται με τα εγκλήματα που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή της Κύπρου και να εφαρμοστεί πλήρως το γράμμα του νόμου, σημείωσε.

Ο υποψήφιος των Οικολόγων Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε ότι «όσα αναφέρονται για συναντήσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου και των συνεργατών του με τον γνωστό επιχειρηματία κ. Μπόμπολα, την επίμαχη περίοδο που αφορά τις προσφορές για τον ΧΥΤΑ, πρέπει να διερευνηθούν. Δεν πρέπει να τίθενται θέματα 'πολιτικού καθωσπρεπισμού' ως εμπόδιο για τη διερεύνηση οποιασδήποτε καταγγελίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα