Να η ευκαιρία της

ΟΜΟΝΟΙΑ
Εάν μέχρι το τέλος του α' γύρου εκμεταλλευθεί το σχετικά βατό πρόγραμμά της, σε συνδυασμό με τα ντέρμπι που έχουν μεταξύ τους οι προπορευόμενοι, μπορεί να μειώσει τη διαφορά

Όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και στην περίπτωση της Ομόνοιας η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αναμένουν ότι θα λειτουργήσει θετικά. Βέβαια ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν κρατά το μαγικό ραβδί και θα ήταν υπερβολή να αναμένει κανείς να δει από τον πρώτο αγώνα θεαματική διαφορά. Ωστόσο, αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές θα παρουσιαστούν σαφώς με καλύτερη ψυχολογία, κάτι

που θα έχει επίδραση και στην εικόνα της ομάδας.

Η Ομόνοια, μέχρι το τέλος του α’ γύρου, θα έλεγε κανείς ότι έχει βατό πρόγραμμα και, εάν εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός, μπορεί να ψαλιδίσει τη διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα. Την ίδια ώρα οι τέσσερεις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις έχουν παιχνίδια μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες θα έχουν απώλειες βαθμών. Αυτό το γεγονός είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους», στην προσπάθειά τους να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή, μέχρι την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής.

Αρχίζοντας από τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, η Ομόνοια αντιμετωπίζει στο «Τσίρειο» τον φορμαρισμένο Άρη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έχει την ετικέτα του φαβορί. Αν και σχετικά νωρίς, το παιχνίδι της Κυριακής αποτελεί «μονόδρομο» για την Ομόνοια, εάν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται εντός στόχων. Μία μέρα προηγουμένως θα γίνει το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση, όπου κάποια εκ των δύο ή και οι δύο θα έχουν απώλειες βαθμών, κάτι που ασφαλώς θα θέλει να επωφεληθεί η Ομόνοια.

Στη 12η αγωνιστική η Ομόνοια θα φιλοξενήσει, την Κυριακή, την Ένωση, όπου κι εδώ θα είναι το λογικό φαβορί. Μια ημέρα προηγουμένως θα διεξαχθεί το ντέρμπι Απόλλωνας-ΑΕΚ, όπου κι εδώ θα υπάρξουν απώλειες βαθμών.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (13η αγωνιστική) οι «πράσινοι» θα ταξιδεύσουν στο «Τσίρειο» σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών, για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ αυτή τη φορά. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα παιχνίδια πάντα έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι, οι παίκτες του κ. Μιλόγεβιτς θα έχουν ως μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, ώστε να εκμεταλλευθούν τις απώλειες βαθμών που θα προκύψουν από το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων που θα γίνει την ίδια αγωνιστική.

Ξεκαθαρίζει σήμερα
Στη σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Έρολντ Γκουλόν στο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Άρη στο «Τσίρειο». Και αυτό γιατί χθες δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την προπόνηση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γάλλος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις την Τετάρτη και δεν προπονήθηκε. Πάντως, ο Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Πρώτο», δήλωσε ότι οι πιθανότητες για τον Γκουλόν είναι μοιρασμένες. Εκτός είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα, λόγω οιδήματος στο σημείο του τραυματισμού του. Ο Δημήτρης Χριστοφή, παρά το γεγονός ότι προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς, πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή, ενώ ο Μπατιμπαγκά είναι έτοιμος, αλλά υπάρχει ένα ερωτηματικό κατά πόσο θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, αφού έχει να αγωνιστεί από τις 3 Οκτωβρίου.

«Βλέπει» Χαφέζ η Αλ Αχλί
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Κάιρο, η πρωταθλήτρια του αφρικανικού Τσάμπιονς Λιγκ Αλ Αχλί δείχνει ενδιαφέρον για τον Καρίμ Χαφέζ. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος ακραίος αμυντικός κατά την πρόσφατη παραμονή του στη χώρα του ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Αλ Αχλί, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω μιλήσει με κάποιον επίσημα από την Αλ Αχλί για μετεγγραφή. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και είναι μεγάλη τιμή για μένα τα όσα ακούστηκαν, όμως η αλήθεια είναι πως ό,τι έγινε βγήκε από τα ΜΜΕ, κι εγώ δεν γνωρίζω τι ισχύει», δήλωσε ο Καρίμ Χαφέζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα