Να ενημερωθούν το συντομότερο φοιτητές που επαναπατρίζονται ζητούν οι γονείς

Να ενημερωθούν άμεσα οι φοιτητές που θα ταξιδέψουν με τις πτήσεις επαναπατρισμού ζητούν οι γονείς φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κάνουν λόγο για κακή οργάνωση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Σπουδαστών του Ηνωμένου Βασιλείου, Νίκος Πέτρου ανέφερε πως «έγινε ένα μεγάλο μπέρδεμα την Παρασκευή με τις λίστες, διότι κάποιοι γονείς έκλειναν μόνοι τους τα εισιτήρια για φοιτητές που δεν είχαν προτεραιότητα να επιστρέψουν αυτή την περίοδο. Σχετικά ενημερώθηκε

το Υπουργείο Εξωτερικών και έτσι φοιτητές αφαιρέθηκαν από την λίστα και προστέθηκαν οι δικαιούχοι».

Αυτό που παρατηρείται σύμφωνα με τον κ. Πέτρου είναι καθυστέρηση στον επαναπατρισμό. «Αναμέναμε ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα ωστόσο ξεκινούν σήμερα. Χθες ενημερωθήκαμε για 10 πτήσεις με τις οποίες θα επιστρέψουν περίπου 750 φοιτητών και αριθμός πολιτών».

Πρόσθεσε πως, «βλέπουμε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός στην οργάνωση και ίσως αυτό οφείλεται στην εταιρεία. Καλούν φοιτητές που βρίσκονται πέντε ώρες μακριά να ταξιδέψουν άμεσα. Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι να ενημερωθούν όλοι όσοι θα βρίσκονται στις πτήσεις ώστε να προχωρήσουν στο κατάλληλο προγραμματισμό και να έχουν την ψυχολογία που πρέπει.Σήμερα ή αύριο για να γνωρίζουν πότε επιστρέφουν.

Όσον αφορά τους χώρους-ξενοδοχεία καραντίνας και εάν δημιουργήθηκαν ζητήματα, ο κος Πέτρου είπε πως «οι γονείς και οι φοιτητές είναι απόλυτα λογικοί και δεν δημιουργήθηκε κανέναν πρόβλημα στους χώρους καραντίνας».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα