Να αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων τον χειμώνα; Τι απαντά ο Δρ. Καραγιάννης

Θα παρουσιαστεί αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορους βαθμούς, ανάλογα με τη χώρα, εφόσον προχωρούμε στους χειμερινούς μήνες, ανέφερε στο SigmaLive ο Μοριακός Ιολόγος Πέτρος Καραγιάννης

Στην Κύπρο, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εάν μπούμε στον χειμώνα με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα, δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερο πρόβλημα,  αλλά «δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά», τόνισε. 

Η επιδημιολογική εικόνα της

Κύπρου είναι γενικά καλή, όμως έχουν παρουσιαστεί εκ νέου αλυσίδες μετάδοσης ενώ στη μια υπάρχουν και παιδιά τα οποία εάν προλάβαιναν να πάνε στο σχολείο θα προέκυπταν προβλήματα. 

Κωστρίκης: Η έξαρση στο Ισραήλ και το ενδεχόμενο συνύπαρξης COVID-19 – Γρίπης

Εάν δημιουργούνται τέτοιες αλυσίδες και μας παίρνει χρόνο να τις εντοπίσουμε τότε μπορεί και εμείς να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα με τις άλλες χώρες, είπε. 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα, σημείωσε. 

Όσον αφορά το lockdown τριών εβδομάδων στο Ισραήλ, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως η κατάσταση στη χώρα είχε εκτροχιαστεί μετά τη χαλάρωση των μέτρων καθώς δεν έγινε σταδιακά. 

Ταυτόχρονα, είπε, σημειώνονταν μεγάλες διαδηλώσεις και κανένας δεν έπαιρνε μέτρα με αποτέλεσμα η κατάσταση πλέον να είναι χειρότερη απ΄ ότι στο πρώτο κύμα. 

Ανακοινώνονται μέτρα στην Αθήνα – «Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockdown»

Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στην Αθήνα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως ανησυχεί την Ελληνική Κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων και λογικά θα ληφθούν μέτρα που θα αφορούν τις συναθροίσεις. 

Αναφορικά με την ενδεχόμενη συνύπαρξη COVID-19 και γρίπης, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως αρκετά άτομα θα εμβολιαστούν για την γρίπη και αρκετές ομάδες ατόμων θα προστατευθούν ενώ με τη χρήση μάσκας θα περιοριστεί η μετάδοση των ιώσεων γενικότερα. 

Ωστόσο, είπε, εάν παρουσιάσουμε συμπτώματα τα οποία είναι κατά βάση κοινά και στους δύο ιούς, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουμε με τον Προσωπικό Ιατρό μας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα