Ν. Παπαδόπουλος: Να ξεφύγουμε από το δίδυμο ΗΠΑ-Βρετανίας

Υπέρ της συνέχισης των πρωτοβουλιών για εμπλοκή ακόμα περισσότερων χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αποδείχθηκε λανθασμένη η επιλογή της Κυβέρνησης να επενδύσει στις ΗΠΑ. Τόνισε πως, όσες φορές χρειάστηκε, η Ρωσία

στάθηκε στο πλευρό μας και αυτό θα πρέπει να γίνει και τώρα. «Μάλιστα θα πρέπει να εμπλέξουμε και άλλες χώρες, για να φύγουμε από το μονοπώλιο ΗΠΑ-Βρετανίας. Είδαμε και στο παρελθόν πού μας οδήγησαν οι πρωτοβουλίες των δυο αυτών χωρών. Στο σχέδιο Ανάν», είπε.

Ερωτηθείς για την αιφνίδια παραίτηση της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Άντρης Αντωνιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες της. Τόνισε ακόμα ότι η διαχείριση της Λαϊκής θα πρέπει να ανατεθεί στους κουρεμένους καταθέτες της, οι οποίοι έχουν να παίρνουν λεφτά από αυτήν και όχι στο Κράτος, το οποίο χρωστά λεφτά στην πρώην Λαϊκή.Τέλος, σε σχέση με το γεγονός ότι αρνείται να παρευρεθεί στο εθιμοτυπικό δείπνο το οποίο θα παραθέσει η ΕΚΤ με αφορμή τη συνεδρίαση της στη Λευκωσία, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στην περίπτωση της Κύπρου η ΕΚΤ εφάρμοσε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν η ΕΚΤ αποφασίσει να βάλει στην ατζέντα της τα θέματα της Κύπρου, τότε θα παρακαθίσει και αυτός στο τραπέζι των συζητήσεων, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα