Ν. Παπαδόπουλος για Χριστοδουλίδη - «Θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε μαζί του»

Στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2023. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κλήθηκε να σχολιάσει την «A PRIORI» στήριξη του κόμματος προς την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία.

Ο κ. Παπαδόπουλος αρχικά ανέφερε ότι, θα πρέπει να αναμένουμε  αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξαγγείλει τελικά την υποψηφιότητα

του για τις Προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Θεωρώ πως μία τέτοια περίπτωση θα είναι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και εμείς ενδεχομένως να εξετάσουμε αν θα την αντιμετωπίσουμε ως τέτοια. Δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υποστηρίξουμε ανεξάρτητους υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές και όταν λέω ανεξάρτητους εννοώ να στηρίξουμε ένα ανεξάρτητο υποψήφιο χωρίς μία παραδοσιακή συμφωνία συγκυβέρνησης όπως γινόταν στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία πιο σύγχρονη προσέγγιση» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση στο ΔΗΚΟ θεωρούν ότι το ποιος θα συμμετέχει σε μία συγκυβέρνηση ή Κυβέρνηση είναι κάτι που αφορά το εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά το Δημοκρατικό κόμμα θα ήθελε να συμμετέχει σε μία Κυβέρνηση αλλά αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι δικαίωμα του Προέδρου. Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η Κυπριακή κοινωνία δεν επιδοκιμάζει τέτοιες παραδοσιακές πολιτικές προσεγγίσεις, παλαιοκομματικές  προσεγγίσεις.

«Θεωρούμε ότι η κυπριακή κοινωνία χρειάζεται κάτι το πιο σύγχρονο και για αυτόν ακριβός τον λόγο δεν έχουμε αποκλείσει κάποιες επιλογές όπως είναι η αυτόνομη κάθοδος και η υποστήριξη ανεξάρτητου υποψηφίου, δηλαδή να υπάρχει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης του υποψήφιου το οποίο θα στηρίξουμε αλλά φυσικά εμείς θα είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε, να προτείνουμε και συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις όχι μόνο όσο αφορά το πρόγραμμα διακυβέρνησης αλλά και στη πορεία. Είναι καθόλα θεμιτό ένας υποψήφιος να διατηρεί τις δικές του διαφορετικές θέσεις και εμείς ως πολιτικό κόμμα να διατηρούμε διαφορετικές θέσεις» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει ποιο θα είναι το εύρος των απαιτήσεων του από το Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε ότι σε περίπτωση που εξαγγείλει τελικά την υποψηφιότητά του θα επιδιώξουν να συζητήσουν μαζί του καθώς ήδη έχουν απόφαση ως εκτελεστικό γραφείο του κόμματος να προχωρήσουν σε συζητήσεις με ανεξάρτητους υποψήφιους και θα προχωρήσουν σε επαφές και με άλλους ανεξάρτητους υποψήφιους και το κατά πόσο θα συνεργαστούν στο τέλος θα το αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Σε ερώτηση που αφορά πώς το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να φέρει την αλλαγή από την στιγμή που υιοθετεί ως πηδαλιούχο μίας νέας προσπάθειας έναν από τα πιο ισχυρά  στελέχη της Κυβέρνησης που λέγεται Χριστοδουλίδης, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η αλλαγή έρχεται μέσα από τις θέσεις, από τις πολιτικές προτάσεις που θα αλλάξουν τα κακώς έχοντα.

«Με το Κυβερνών κόμμα διαφωνούσαμε σε σημαντικά ζητήματα, οι διαφορές ήταν μεγάλες ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούσαν τη διαχείριση της οικονομίας, την αντιμετώπιση του Γενικού Ελεγκτή του κράτους, την διαπλοκή και την διαφθορά που εμείς επικρίναμε. Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή και ελπίζουμε να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε πιθανές πολιτικές συνεργασίες αλλά και μία συνεργασία με την ίδια την κοινωνία για να πετύχουμε αυτήν την αλλαγή» τόνισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να απαντήσει αν σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Χριστοδουλίδης με την ισχυρή δημοφιλία του στις δημοσκοπήσεις και λόγω του ότι είναι ένας νέος και ικανός πολιτικός μπορεί να αλώσει το Δημοκρατικό Κόμμα και ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να αλώσει το ΔΗΚΟ το οποίο βασίζεται και εργάζεται επάνω σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, πάνω σε αγώνες που έχει δώσει για τον τόπο και την κοινωνία από το 1976 μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να δίνει αυτούς τους αγώνες ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το σχόλιο του στο 21:30 του βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα