Μυστήριο τροχαίο: Τη Δευτέρα η συνάντηση Αρχηγού και δικηγόρου οικογένειας

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Ανδρέα Λοΐζου, Αντώνης Δημητρίου, με αφορμή την επαναφορά της υπόθεσης του τροχαίου που έγινε το 2012. 

Αρχικά, δήλωσε πως «επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα οφείλω να πω κάποια πράγματα επομένως να ξεκαθαρίσουν αυτά που αιωρούνται. Το θέμα αναδείχτηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σαν δικηγόροι ο ρόλος μας ξεκινά και τελειώνει μέσα στα δικαστήρια ή μέσω ενεργειών που γίνονται στα θεσμικά πλαίσια. Όταν ο Γενικός Εισαγγελέας

δεν σου απαντά και σου κλείνει την πόρτα τότε ένας δικηγόρος, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, τι πρέπει να κάνει; Έχει κάποια επιλογή; Και δεν είναι μόνο σε αυτό το θέμα και αυτή την περίπτωση».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «Μέσα στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν και της θανατικής ανάκρισης δεν έπρεπε να διωχθεί κανείς. Εμάς η θέση μας ήταν διαφορετική, αλλεπάλληλες επιστολές στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα και ευτυχώς για κάποιους λόγους το θέμα διακινήθηκε στα ΜΜΕ και ξανά στείλαμε επιστολή, οπού φαίνεται ότι τώρα το θέμα θα ξαναγεννηθεί.

Εδώ η διερεύνηση που έγινε κατά την άποψη τη δική μας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Για να καταλάβετε όταν έγινε το συμβάν συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας πολύ στενός μου φίλος, μαζί με δικηγόρο του γραφείου μου έκαναν έρευνα οι ίδιοι για να εντοπίσουν CCTV για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο. Εδώ όμως κάτι το οποίο διαφωνήσαμε με το γενικό εισαγγελέα πέραν του αγνώστου Χ ή της αγνώστου Χ υπάρχει και το θέμα του οδηγού όπου μετά την θανατική ανάκριση φάνηκε ξεκάθαρα ότι έχει και αυτός ευθύνη, ούτε αυτός διώχθηκε».

Μετά από επικοινωνία του Αρχηγού της Αστυνομίας με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αντώνη Δημητρίου, προγραμματίστηκε τη Δευτέρα 12/6 10:00 το πρωί συνάντηση στο αρχηγείο με τον ίδιο τον αρχηγό. Αναφέροντας ότι, ενδεχομένως θα ζητήσουν είτε ποινικό ανακριτή είτε ανεξάρτητους αξιωματικούς για να διερευνήσουν ξανά την υπόθεση. 

Κλείνοντας, ο δικηγόρος του άτυχου νεαρού ανέφερε πως θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε σε αυτό το τόπο ότι θα αγγίξουμε τα προβλήματα όχι επιφανειακά. Θα πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία και στον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες. Δημιουργήθηκε η επιτροπή κατά τις διαφθοράς και έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες εκεί, υπό στελεχωμένη με πρόσφατους θεσμούς όπου έχουν δημιουργήσει και για πάσα νόσο αποστέλλεται επιστολή στην επιτροπή. Πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει; Θα φτάσει μέχρι το τέλους του χρόνου στα κύρια παράπονα. Πώς θα τα εξετάσει;

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Μυστήριο τροχαίο: Σε επαφή με την οικογένεια η Αστυνομία-«Έγιναν εξετάσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα