Μ.Τσιάκκα: Κάνει κακό αυτή η κριτική – «Δεν ήξερα κανέναν, με πήρε ο ΠτΔ»

Μαίνεται ο σάλος γύρω από τους διορισμούς στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δέχεται σφοδρή κριτική με φόντο τους διορισμούς και με προμετωπίδα ότι στις θέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων διορίστηκαν άτομα που στήριξαν την προεκλογική εκστρατεία του νυν Προέδρου. 

Στο SigmaLive μίλησε η Μαρία Τσιάκκα, η οποία διορίστηκε ως Πρόεδρος του Δ.Σ της CYTA. Η κ.Τσιάκκα μιλώντας στο SigmaLive

ξεκαθαρίζει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα ούτε γνωρίζει κάποιον κομματάρχη. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως «δεν είπα σε κανέναν ότι έστειλα το βιογραφικό μου στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: «Είδε για 10 λεπτά τον ΠτΔ και διορίστηκε σε Ημικρατικό» - Τι λέει η Κυβέρνηση

Απάντησα τις ερωτήσεις που απαιτούνταν και δεν είπα σε κανέναν τίποτα». Η κ.Τσιάκκα σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία Fulbright. Φοίτησε στο ΜΙΤ, όπου απέκτησε το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού, και ακολούθως στο Harvard Business School, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Με την επιστροφή της στην Κύπρο δούλεψε για 2 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου. Από το 1992, εργάζεται στη Tsiakkastel Office Line Ltd, την οποία διευθύνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η Tsiakkastel Office Line Ltd είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των μηχανών γραφείου, με έδρα τη Λευκωσία και υποκαταστήματα σε Λάρνακα και Πάφο.

«Είμαι ενεργός πολίτης, μπορώ να διοικώ.. δεν πίστευα ότι θα διοριστώ. Ήμουν στο Αεροδρόμιο και ετοιμαζόμουν να ταξιδέψω όταν κτύπησε το τηλέφωνό μου και στην άλλη γραμμή ήταν ο Πρόεδρος. Αφού μου είπε ποιος ήταν ακολούθως μου έκανε κάποιες ερωτήσεις ζητώντας τη γνώμη μου. Μου είπε πως ικανοποιήθηκε με τις απαντήσεις μου και μου είπε να μην πω κάτι σε κάποιον μέχρι να ανακοινωθεί ο διορισμός μου την επόμενη μέρα, όπως και έγινε». 

Η κ.Τσιάκκα δηλώνει πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων με την εταιρεία την οποία διευθύνει ενώ σημειώνει πως η εταιρεία της συμμετείχε στο παρελθόν (χωρίς να θετικό αποτέλεσμα) σε διαδικασία προσφοράς για εξοπλισμούς της CYTA στον τομέα των εκτυπωτών.  Η Εταιρεία της δεν πωλεί είδη τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (κεραίες, δικτυα, οπτικές ίνεςή άλλα συναφή προιόντα που να έχουν σχέση με τις κύριες δραστηριότητες της Αρχής και τέλος το θεωρεί αυτονόητο ότι κατά την διαρκεια της προεδρίας της, Εταιρείες δικών της συμφερόντων δεν θα λάβουν μέρος σε κανένα διαγωνισμό της Αρχής.

«Πολλοί δεν είναι ενταγμένοι σε κόμματα και θέλουν να προσφέρουν στα κοινά. Αυτό που γίνεται, με την έντονη κριτική, με λυπεί.. αποθαρρύνει τους νέους ανθρώπους που πιθανόν να θέλουν να προσφέρουν στα κοινά», είπε καταληκτικά η κ.Τσιάκκα.  

Keywords
Τυχαία Θέματα