Μ.Σιζόπουλος: Εξηγεί τους λόγους επανεκλογής Ν.Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε για τα όρια της συναίνεσης, ανέφερε ότι την πρωτοβουλία την έχει ο Πρόεδρος και μπορεί να γίνει σε δύο επίπεδα.

Αρχικά στο Κυπριακό και συγκεκριμένα στην αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου, αφού, όπως αναφέρει, στα τρία χρόνια που συμμετέχει ο ίδιος, δεν έχει συνέλθει για προγραμματισμό αλλά για μία απλή ενημέρωση.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η κοινωνικοοικονομική πολιτική, σύμφωνα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος

τόνισε ότι σε αυτό το ζήτημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα.

Υπάρχουν άλλα σημαντικά θέματα, όπως τα ΜΕΔ, οι εκποιήσεις κτλ, για τα οποία εάν η κυβέρνηση θέλει να δείξει συναίνεση, μπορεί να κάνει διαβούλευση με τα κόμματα για να γίνεται συνδιαμόρφωση του πλαισίου.

Όταν ρωτήθηκε γιατί νίκησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι οι πολίτες στάθμισαν τα γεγονότα σε δύο επίπεδα. Στο Κυπριακό, που οι θέσεις και των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου είχαν πλήρη ταύτιση. Στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αν και διέπραξε σοβαρά λάθη, η κυβέρνηση Χριστόφια έκανε μεγαλύτερα και οι πολίτες είχαν την εντύπωση ότι ο Σταύρος Μαλάς δεν ήταν ανεξάρτητος και υπήρχε φόβος, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Τόνισε δε ότι ο Σταύρος Μαλάς δεν αποτελούσε αλλαγή, αφού είχε ταύτιση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ανέφερε ότι τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΣΥ έχουν μερίδιο ευθύνης στην οικονομική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα