Μουσκάλλης στο ΣΙΓΜΑ: Στον Συνεργατισμό υπήρχαν και επίορκοι (vid)

«Πολλοί παράγοντες οδήγησαν στην κατάρρευση του Συνεργατισμού και ελπίζω ότι η Ερευνητική Επιτροπή θα εξάγει τα σωστά συμπεράσματα, για να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν», είπε ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Εταιρείας Μετόχων Ανδρέας Μουσκάλλης.

«Ο Συνεργατισμός ήταν ένα εργαλείο βοήθειας της κοινωνίας, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές», είπε αρχικά ο κ. Μουσκάλλης και ακολούθως τόνισε:

«Δεν ντρέπομαι να το πω, στον Συνεργατισμό υπήρχαν και μερικοί επίορκοι. Υπήρξαν, ναι, κάποιοι που εκμεταλλεύθηκαν τις θέσεις τους στον

Συνεργατισμό, ωστόσο για την πλειοψηφία - που δούλευε με συνέπεια - αποτελεί μία θλιβερή μέρα γι’ αυτούς το κλείσιμο του Συνεργατισμού», είπε και διατράνωσε:

«Αυτοί οι επίορκοι, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτό το απαιτούν οι χιλιάδες των εθελοντών συνεργατιστών».

Το λόμπι των τραπεζών είναι εναντίον της κοινωνικής οικονομίας, εναντίον τραπεζών όμοιων με τον Συνεργατισμό. Γι’ αυτό και δεν βλέπω κάτι ελπιδοφόρο για το μέλλον», είπε ο κ. Μουσκάλλης.

Παρατηρήθηκε κωλυσιεργία στον εκσυγχρονισμό του Συνεργατισμού, από την ώρα που η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρώπη, παραδέχθηκε ο κ. Μουσκάλλης και συμπλήρωσε ότι «δεν περίμενε ποτέ ότι θα προέκυπταν τόσοι εχθροί του Συνεργατισμού, τόσοι που θα έριχναν λάσπη».

«Πάρα πολλοί από αυτούς τους λασπολόγους, ευεργετήθηκαν από τον Συνεργατισμό», κατέληξε ο Ανδρέας Μουσκάλλης.

Τι ισχύει από σήμερα για πελάτες ΣΚΤ που μεταφέρονται σε Ελληνική

Keywords
Τυχαία Θέματα