Μουσικές Σχολές:Δεν συμπλήρωσαν αιτήσεις για ΑΑΕΙ Ελλάδας οι επηρεαζόμενοι

Έτοιμο δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί σε κάθε πιθανή εξέλιξη που αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τις θέσεις σε τρεις από τις Μουσικές Σχολές, των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, αποκλείοντας τους Κύπριους απόφοιτους.

Από το ζήτημα επηρεάζονται 34 απόφοιτοι, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας,

προχωρώντας στα διαβήματα, αναμένει το πράσινο φως από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως δήλωσε στο Sigmalive, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χανδριώτης, ανέφερε πως το Υπουργείο είναι έτοιμο για οποιαδήποτε εξέλιξη ή τροπή πάρει το ζήτημα.

«Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε παράταση στις αιτήσεις για εισαγωγή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ζητήσαμε από τους απόφοιτους που επηρεάστηκαν, να μην προχωρήσουν σε συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους και να αναμένουν για την απάντηση του Υπουργείου στην Ελλάδα. Μόλις μας δοθεί το πράσινο φως-πιθανόν σήμερα ή αύριο-,  θα συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους κανονικά», εξήγησε ο κ. Χανδριώτης.

Γνώμη του κ. Χανδριώτη είναι πως για τη φετινή χρονιά πρέπει να δοθούν οι θέσεις που αναλογούν στους Κύπριους για τις συγκεκριμένες σχολές.

«Είμαι θετικός ότι για φέτος θα τα καταφέρουμε. Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση», είπε ο κ. Χανδριώτης.

Σημειώνεται πως χθες η νέα Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, έλαβε την επιστολή του υπουργού, Κώστα Χαμπιαούρη και προχώρησε σε διάφορα διαβήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα