Μουσείο Λουίς Ενρίκε
Ο προπονητής που ανέδειξε τον προπονητή της Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει ένα χώρο που γιορτάζει την καριέρα του στο Χιχόν. Έχει μέχρι και τη ματωμένη φανέλα του 1994.
Ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε από το Χιχόν για να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Μπαρτσελόνα και να προπονήσει τη Ρόμα και τώρα το σύλλογο της Βαρκελώνης.Μια μεγάλη καριέρα, αναμνηστικά της οποίας θα είχαν χαθεί, αν δεν υπήρχε ο Ισμαέλ Φερνάντεθ. Ο πρώτος προπονητής του Λουίς Ενρίκε και μέντορας του, έχει δημιουργήσει ένα μουσείο το οποίο γιορτάζει την καριέρα του παλαίμαχου Ισπανού επιθετικού.Ο 44χρονος τεχνικός της Μπαρτσελόνα του έχει εμπιστευθεί όλες τις φανέλες που έχει φορέσει σε σημαντικούς αγώνες στην καριέρα του: Από τη φανέλα της Μπαρτσελόνα που φόρεσε στον τελικό του Super Cup με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Αύγουστο του 1996, τη φανέλα του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης όπου η Ισπανία αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης και βέβαια τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1994 με αντίπαλο την Ιταλία.Σε εκείνο το παιχνίδι η λευκή φανέλα του Λουίς Ενρίκε γέμισε με αίματα, όταν του έσπασε τη μύτη ο αμυντικός της Μίλαν, Μάουρο Τασότι. Ο τελευταίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων αγώνων από τη FIFA. Έκτοτε άνοιξε βεντέτα ανάμεσα στους δύο νυν προπονητές όταν διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους σε αναμέτρηση της Μίλαν (σ.σ. βοηθός ο Τασότι) με τη Ρόμα."Η πρώην γυναίκα μου έπλυνε τη φανέλα και έχουν εξαφανιστεί τα αίματα. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα έπρεπε να την αφήσουμε έτσι όπως ήταν. Μου είχαν προσφέρει μισό εκατομμύριο πεσέτες, ωστόσο δεν θα την πουλούσα ποτέ", δήλωσε ο Φερνάντεθ στην εφημερίδα "Sport".Ο Φερνάντεθ έχει κρατήσει τα πάντα, από τα πρώτα αεροπορικά εισιτήρια του Λουίς Ενρίκε μετά τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, ακόμα και την πρόσκληση και το μενού στο γάμο του 44χρονου τεχνικού στις 27 Δεκεμβρίου του 1997 σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο απίστευτος τιμοκατάλογος καφενείου στην Πτολεμαΐδα
- Φωτιά και σε άλλο πλοίο της ΑΝΕΚ
- Κατσιφάρας, Φούρας, Αλεξόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου - Δείτε φωτο από την εκδήλωση
- Πότε ανοίγουν τα σχολεία για το 2015
- 100 εκατ. δολάρια πλήρωσε η Σερβία την Ρωσία για το αέριο
- 103 αυτοκίνητα ... καίνε λάστιχα και μπαίνουν στα ρεκόρ Γκίνες
- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας;
- Μυστικές δημοσκοπήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τον Παπανδρέου
- «Βαφτίστηκαν» αγρότες για να γλιτώσουν φόρους
- «Ο Λοΐζος θα ήταν ανύπαρκτος αν δεν είχαμε συναντηθεί»!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
- Bροχή διαττόντων αστέρων
- Aπειλές κατά της ζωής εργοδότη από αγανακτισμένο υπάλληλο
- Επιμένουν για Καρέλη
- Επανακυκλοφορεί το περιοδικό της Ανόρθωσης!
- ΑΕΚ: Όταν είναι το φαβορί…
- Γκολάρα του Μάρτινς Ίντι με τακουνάκι (VIDEO)
- Υπάρχει ζωή στον «πλανήτη» Ομόνοια
- Σπρώχνουν τον Τζόρτζιο Αρμάνι για να βγει από την θάλασσα!
- Πολωνία: Ξύπνησε την ώρα που την χειρουργούσαν στον εγκέφαλο
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Μουσείο Λουίς Ενρίκε
- Πρόεδρος: Στο κεφάλαιο της ανάπτυξης εισέρχεται η Κύπρος
- Bροχή διαττόντων αστέρων
- Πολωνία: Ξύπνησε την ώρα που την χειρουργούσαν στον εγκέφαλο
- ΑΕΚ: Όταν είναι το φαβορί…
- Ανοικτοί αλλά ολισθηροί οι δρόμοι προς το Τρόοδος
- Επανακυκλοφορεί το περιοδικό της Ανόρθωσης!
- Επτά καλάσνικοφ και ένα αντιαρματικό στη γιάφκα του Ξηρού
- Ο Ποντόλσκι εύχεται στον Σούμι
- Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καλάσνικοφ και βαρύς οπλισμός στο κρησφύγετο Ξηρού
- Κάντε το νεογέννητο μωράκι σας ευτυχισμένο
- Επιστρέφουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 12 υπάλληλοι της διαθεσιμότητας
- Η ξανθιά με φονικό όπλο ένα...λουκάνικο! (vid)
- «Χόρτασε ο λαός μας από "θυσίες" και "σωτήρες"»
- Ιγνατίου: Ο λαός θα εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω… συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
- Οι μισθοί και οι Μερσεντές τρέχουν...
- Ποιο είναι το σχέδιο Β’ έναντι του «Βάρβαρου»;
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εκκλησία με πολλά ρεύματα»
- Ο εντυπωσιακός κόσμος της αβύσσου