Μονόλεπτη σιγή στην Ολομέλεια για πρώην Βουλευτή Πάρη Λένα

Η Ολομέλεια τήρησε την Πέμπτη μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του πρώην Βουλευτή Πάρη Λένα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 22 Οκτωβρίου σε ηλικία 87 ετών.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είπε ότι ο Πάρης Λένας εξελέγη βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1976 στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας με τη Δημοκρατική Παράταξη, που

τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς μετονομάστηκε σε Δημοκρατικό Κόμμα.

Πρόσθεσε ότι το 1980, λόγω διαφωνιών, αποχώρησε από το ΔΗΚΟ και μαζί με άλλους βουλευτές συγκρότησαν την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατικής Παράταξης (ΝΕΔΗΠΑ).

Μετά τη λήξη της βουλευτικής του θητείας συνέχισε την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία με επιστέγασμα τον διορισμό του ως Προέδρου του Συμβουλίου Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την περίοδο 2000-2002, ανέφερε.

"Εκ μέρους του κοινοβουλίου εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του", είπε η κ. Δημητρίου.

Προσηλωμένοι στην εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, λέει η ΠτΒ

Ενωμένοι και αφοσιωμένοι στις αρχές του διεθνούς δικαίου, παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, που θα τερματίσει την κατοχή και τη διαίρεση και θα επανενώσει την πατρίδα μας, δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε αναφορά στην Ολομέλεια με την ευκαιρία της εθνικής επέτειου της 28ης Οκτωβρίου.

Ανέφερε ότι η νίκη των ελληνικών δυνάμεων στο αλβανικό μέτωπο άλλαξε καθοριστικά τον ρου της ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, επιβραδύνοντας τη γερμανική επίθεση και δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους Συμμάχους να ανασυνταχθούν και να ετοιμάσουν την άμυνά τους.

Είπε πως αξιοσημείωτη ήταν και η ηρωική συμβολή χιλιάδων Κυπρίων εθελοντών που προσέτρεξαν και πολέμησαν με αυταπάρνηση στον κοινό αγώνα κατά του χιτλεροφασισμού σχεδόν σε όλα τα μέτωπα της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. 

"Σήμερα, ογδόντα τρία χρόνια μετά, η ανθρωπότητα καλείται και πάλι να αντισταθεί σθεναρά σε όσους επιβουλεύονται την ειρήνη και την ελευθερία στον κόσμο.  Οι Έλληνες ειδικότερα έχουμε εθνικό χρέος και ιερό καθήκον να παραδειγματιστούμε από το ψυχικό σθένος των προγόνων μας, που βροντοφώναξαν 'Όχι' στον φασισμό, τον ναζισμό και τον σκοταδισμό, και να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία στη μοιρασμένη μας πατρίδα, αλλά και στον κόσμο", ανέφερε.

Την έκθεση απολογισμού έργου και δράσης παρέδωσε ο Πρόεδρος ΕΤΕΚ στην ΠτΒ

Την έκθεση απολογισμού του έργου και της δράσης του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) κατά την τριετία 2020 – 2023, παρέδωσε σήμερα στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, η οποία απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνο Κωνσταντή και τον διευθυντή Χριστόδουλο Χατζηοδυσσέως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, η οποία υπήρξε απόλυτα εποικοδομητική, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ΕΤΕΚ, καθώς και η ανάγκη αξιοποίησης του ΕΤΕΚ, ως του θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου του κράτους σε ό,τι αφορά στην οικοδομική και τεχνική ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν, επίσης, επιμέρους θέματα αρμοδιότητας του ΕΤΕΚ και επισημάνθηκαν προβληματισμοί και στρεβλώσεις, μεταξύ άλλων, για το πλαίσιο υλοποίησης έργων του δημοσίου, τον τρόπο έκδοσης αδειών ανάπτυξης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τη στεγαστική πολιτική, την πρόσβαση των πολιτών σε προσιτή στέγη, την τακτική επιθεώρησης κτηρίων και τις προκλήσεις της πράσινης ανάπτυξης.

Καταληκτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, σημειώθηκε εκατέρωθεν η ανάγκη προώθησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και προτάσεων εκ μέρους του ΕΤΕΚ, καθώς και η συνεργασία με τη Βουλή εκεί όπου χρειάζεται για τη θέσπιση των ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προς βελτίωση και επίλυση των θεμάτων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα