Μόνο έτσι θα κρινόταν... (video)

Λίγο το κλειστό παιχνίδι, λίγο η αστοχία στην τελική προσπάθεια, το Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας μπορούσε να αναδείξει νικητή με μόνο μία φάση. Όπως και έγινε. Με πολύ ωραία εκτέλεση πέναλτι του Γιοάν Καμπάιγ, η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη (1-0) και παρέμεινε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Στους 12 ανέβηκαν οι Λονδρέζοι, στους εννέα παρέμεινε το σύνολο του Κίκε Φλόρες.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο από αυτά που θα ξεχαστούν εύκολα στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ την είχε η Κρίσταλ Πάλας με τον Μπρεντ Χάγκελαντ

να συναντά την πολύ καλή μπαλιά του Γιοάν Καμπάιγ με το κεφάλι αλλά να δέχεται το στοπ του Εουρέλιο Γκόμες από πάρα πολύ κοντινή απόσταση.

Όπως προαναφέρθηκε μέχρι την συμπλήρωση των 45' δεν... έπεσαν σαγόνια, με την Γουότφορντ να δημιουργεί «μισή» ευκαιρία λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα με καλοχτυπημένο φάουλ να βρίσκει σε κεφάλι αμυνόμενου στο τείχος και να καταλήγει για λίγο σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με πιο εντυπωσιακό τρόπο καθώς ο Χουράδο προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά την είδε να σταματάει στο οριζόντιο. Οι γηπεδούχοι πήραν... αέρα από αυτήν την ευκαιρία και προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ και λίγο αργότερα, όταν ένας ωραίος συνδυασμός κατέληξε στον Ιγκάλο που σούταρε στον Χάγκελαντ. Ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Αμπντί.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι «αετοί» ισοφάρισαν τα δοκάρια με τον Γκέιλ να τεντώνει το σώμα του για να φτάσει στην τελική, αλλά να μην μπορεί να ελέγξει την πορεία της μπάλας όπως ήθελε.

Η σπίθα που χρειαζόταν για να πάρει φωτιά ο αγώνας ήταν ένα αμυντικό λάθος του Νιόμ, ο οποίος επέτρεψε στον Ζαχά (είχε περάσει πριν από λίγο στο ματς) να του πάρει τα βήματα και στην συνέχεια υπέπεσε σε παράαβαση για πέναλτι, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει μόλις μπει στα όρια της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καμπάιγ. Και ήταν άπιαστη. Ο Γκόμες διάλεξε την σωστή γωνία, παρ' όλα αυτά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 0-1 (71').

Το γκολ που θα κλείδωνε το ματς παρά λίγο να έρθει περίπου δέκα λεπτά πριν το φινάλε, όμως ο Γκέιλ δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά μια ωραία φάση που δημιουργήθηκε από αριστερά και να πιστώσει μια ασίστ στον Ζαχά. Στο 83' ο ίδιος παίκτης έφυγε γρήγορα στην κόντρα και αφού άδειασε τους αμυνόμενους που πρόλαβαν να τον κλείσουν, σούταρε ελάχιστα δίπλα από την αριστερή γωνία του Γκόμες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουότφορντ: Γκόμεζ, Νίομ (75' Ακέ), Προντλ, Κάθκαρτ, Ανιά, Καπού, Γουότσον, Αμπντί (64' Μπεργκούς), Χουράδο, Ντίνεϊ, Ιγκαλό

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Κέλι, Νταν, Χάνγκελαντ, Σουαρέ, Λέντλεϊ, Καμπάιγ (77' ΜακΆρθουρ), Πάντσεον, Σακό (62' Ζαχά), Μπολάσι, Γκέιλ

Keywords
Τυχαία Θέματα