Μονή Αββακούμ: «Σιγή ιχθύος» από Αστυνομία για τις €800.000 που κατασχέθηκαν

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις όσον αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, διερευνά η Αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου.

«Η μια αφορά την καταγγελία που έγινε από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής» για την οποία η καταγγελία έγινε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Όπως σημείωσε, «η υπόθεση αυτή αφορά καθαρά οικονομικής φύσεως θέματα και ανέλαβε τη διερεύνηση Ομάδα Ανακριτών από την Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος». Ο κ. Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έχουν

ληφθεί καταθέσεις, έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια, ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων, τα οποία αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τους ανακριτές για να δούμε πώς προχωρά η διερεύνηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Η δεύτερη πτυχή της υπόθεσης, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, «που διερευνούμε αυτή την στιγμή , την οποία διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου, είναι οι καταγγελίες που έχουμε δεχθεί από αριθμό μοναχών της συγκεκριμένης Μονής». Πρόσθεσε ότι «κάποιοι ήδη έχουν δώσει κάποιες αναφορές και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ληφθούν καταθέσεις και από τους υπόλοιπους σε σχέση με τις δικές τους καταγγελίες που αφορούν αδικήματα όπως επίθεση, απειλή βιαιοπραγίας και άλλα αδικήματα, τα οποία επίσης αυτή τη στιγμή διερευνώνται και λαμβάνονται καταθέσεις».

Σε ερώτηση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι πού μπορεί να φτάσει η αστυνομική διερεύνηση, απάντησε ότι «έχουμε λάβει καταγγελίες και από τις δύο πλευρές. Ξεκινά η διερεύνηση και από εκεί και πέρα οποιαδήποτε αδικήματα προκύπτουν από την όλη διερεύνηση, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα διερευνήσουμε.  Από την Μητρόπολη έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων και άλλα τεκμήρια που διερευνώνται αυτή τη στιγμή

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν καταγγελίες από απλούς πολίτες, απάντησε ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή όχι αλλά σίγουρα θα αναζητηθούν και πολίτες. Οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε ή θέλει να εκφράσει οποιοδήποτε παράπονο ή καταγγελία, να προσέλθουν στην αστυνομία για κατάθεση».

Συμπλήρωσε ότι η αστυνομική διερεύνηση θα τρέξει παράλληλα με το Συνοδικό Δικαστήριο.    

Ερωτηθείς αν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας έχει δώσει ήδη κατάθεση ή άλλα πρόσωπα, ο κ. Ανδρέου απάντησε καταφατικά, επαναλαμβάνοντας ότι θα κληθούν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν δώσει ακόμα καταθέσεις και συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, αφού πρώτα αξιολογηθούν κάποια τεκμήρια, κάποια δεδομένα, τα οποία έχουν μπροστά τους οι ανακριτές, ώστε να μπορέσουν μετά την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού για να συνεχίσει η λήψη καταθέσεων από πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται από διάφορους Οργανισμούς. Από εκεί και όπου θα χρειαστεί να ληφθούν κάποιες καταθέσεις ή να γίνουν έρευνες ή εξετάσεις, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το τεράστιο χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε, απάντησε ότι «δεν θέλω να επεκταθώ ή να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει δοθεί μαρτυρία που χρειάζεται για όλα τα θέματα που αφορούν τα αδικήματα που διερευνούμε, οποιαδήποτε τεκμήρια έχει στην κατοχή της η Αστυνομία δεν μπορούν να αναφερθούν δημόσια».   

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που έφερναν τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Μονής να καταθέτουν σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «θα ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είτε αυτά είναι καταγγέλλοντες, παραπονούμενοι εν πάση περιπτώσει για οποιοδήποτε αδίκημα είτε θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν για τις υποθέσεις τις οποίες διερευνούμε».   

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιζε τα λεγόμενα «θαύματα» ο Αρχ. Νεκτάριος: «Εξαφανίστηκε ο καρκίνος»

Πήγαν μεσάνυχτα για καταγγελία οι δύο μοναχοί- Δύο ανακριτικές ομάδες (vid)

Μονή Αββακούμ: «Δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα, επειδή έδωσε €1000 σε δωρεές»

Keywords
Τυχαία Θέματα