Μογκερίνι: Ευθύνη για χημική επίθεση φέρει το καθεστώς Άσαντ

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου Σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά, η κύρια ευθύνη, ανήκει στο καθεστώς της Συρίας», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι

σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Η επίθεση «με τοξικό αέριο»

Η επίθεση «με τοξικό αέριο», που στοίχισε τη ζωή σχεδόν 60 ανθρώπων στη βορειοδυτική Συρία, «θέτει υπό αμφισβήτηση» την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντιπάλους του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Σάμπρα, επικεφαλής των διαπραγματευτών της αντιπολίτευσης.

«Το έγκλημα αυτό, θέτει υπό αμφισβήτηση το σύνολο της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αν ο ΟΗΕ είναι ανίκανος να εμποδίσει το καθεστώς να διαπράττει τέτοια εγκλήματα, πώς θα κάνει να επιτύχει μια πολιτική διαδικασία με προοπτική μια μετάβαση (στη Συρία);», αναρωτήθηκε ο Σάμπρα, ο οποίος εκπροσώπησε την αντιπολίτευση στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων στα τέλη Μαρτίου στη Γενεύη.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα