Μνημόνιο Συνεργασίας με τη FIMS υπέγραψε ο ΚΟΑ

Μνημόνιο Συναντίληψης με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητιατρικής (FIMS) υπέγραψε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για συνεχή αναβάθμιση των αθλητικών πολιτικών και προγραμμάτων αλλά και διεύρυνσης του δικτύου των συνεργασιών του σε διεθνές επίπεδο.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΚΟΑ, μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής στην έδρα του FIMS στη Λωζάνη, η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου

Παπαέλληνα χαρακτήρισε το μνημόνιο «ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στις προσπάθειες μας και στο ταξίδι για αναβάθμιση της προσφοράς επαγγελματικών ιατρικών υπηρεσιών στην αθλητική κοινότητα και στους αθλητές της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπογραφή του Μνημονίου στόχο έχει την προώθηση ευκαιριών και των δύο μερών, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες για αμοιβαία οφέλη. ΚΟΑ και F.I.M.S. συμφώνησαν να εξετάσουν από κοινού ευκαιρίες οι οποίες εστιάζουν στα ακόλουθα θέματα: Προώθηση της Αθλητιατρικής Επιστήμης συμπεριλαμβανομένων και των ευκαιριών κατάρτισης σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, παροχή τεκμηριωμένης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην Αθλητιατρική, προώθηση κοινών πρωτοβουλιών στους τομείς του Αντιντόπινγκ, της επιστημονικής επίδοσης του αθλητισμού μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τη βιομηχανία του αθλητισμού και σχετικών ερευνητικών/ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ισχυροποίηση της σχέσης των δύο εταίρων μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών και Διεθνών Αθλητιατρικών Οργανισμών.

Με βάση τους στόχους του Μνημονίου, ο ΚΟΑ και η Διεθνής Αθλητιατρική Ομοσπονδία προτίθενται να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες (σειρά μαθημάτων, συμπόσια, συνέδρια), συμμετοχή του προσωπικού του ΚΟΑ σε σειρά μαθημάτων της FIMS, διοργάνωση από τον ΚΟΑ σειράς μαθημάτων της FIMS, συμβολή του ΚΟΑ στην Επιστημονική Επιτροπή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αθλητιατρικής της FIMS και δημιουργία ενός Συνεργαζόμενου Κέντρου Αθλητιατρικής F.I.M.S. στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα