Ταμασού για Αρχιεπίσκοπο:Γνωστό ότι είχαμε περιπετειώδη σχέση αλλά κοινό στόχο

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας Ταμασού μίλησε στο Πρωτοσέλιδο τόσο για τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο όσο και για την κάθοδο του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αρχικά μιλώντας για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές είπε ότι «Υπάρχει σεβασμός για τον εκλιπόντα άρα όταν θα έρθει η ώρα θα συζητήσουμε τις διαδικασίες. Δεν θα πρέπει να μας δυσκολέψουν οι διαδικασίες, σε κάποια φάση θα γίνει και αυτό και η εκκλησία θα συνεχίσει την πορεία της. Τώρα το μυαλό μας είναι οι συγγενείς του Μακαριότατου που περνούν την προσωπική

τους οδύνη».

Αναφερόμενος για το έργο του Αρχιεπισκόπου είπε, «Είχε και τις καλές μέρες είχε και τις δύσκολες. Δεν είναι μυστικό να πούμε ότι υπήρχαν αρκετές δύσκολες μέρες. Εμείς βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσουμε από εκεί».

Συνέχισε λέγοντας, «Είχα την ευτυχία να μπορέσω να πλησιάσω περισσότερο τον Μακαριότατο τον τελευταίο καιρό. Είναι γνωστό ότι είχαμε μια περιπετειώδη σχέση, ίσως να φταίει η ηλικία, το χάσμα γενεών αλλά και οι διαφορετικές αντιλήψεις.

Σημασία έχει ότι ολοκλήρωσε μια πορεία στη γη...».

Μιλώντας για τον Οικουμενικό Πατριάρχη είπε ότι είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’.

«Θεωρώ ότι ήταν μια φυσική εξέλιξη να θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του για όλη την συμπαράσταση που επιδείκνυε ο Μακαριότατος ο οποίος πάντοτε στεκόταν δίπλα από το Φανάρι» είπε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητροπολίτης Ταμασού, Αρχιεπίσκοπο, Γνωστό,mitropolitis tamasou, archiepiskopo, gnosto