Μητρ.Ησαΐας:Ψέμα ότι πήγε σε εκκλησία ο ιερέας-Το απαγόρευσα

Απάντηση στα όσα διαδίδονται τις τελευταίες ώρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν τον ιερέα ο οποίος παρενοχλούσε την 29χρονη Έλενα Φραντζή, έδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Προκαθήμενος ανέφερε ότι ακούγονται πάρα πολλά τα οποία δεν είναι πραγματικότητες.

Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου-Θα κινηθούμε νομικά»

Κληθείς να σχολιάσει βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τον ιερέα να βρίσκεται σε εκκλησία και να είναι με παιδιά, ανέφερε «Είναι ψέμα ότι πηγαίνει σε εκκλησία.

«Αντί να προσέχει 4χρονη..προέβαινε

σε σιχαμερές πράξεις»

Είναι απαγορευμένο διά νόμου δικού μου. Κατακρίθηκα γι’ αυτό το σκληρό μέτρο. Η συνείδησή μου δεν μου επέτρεπε να τον αφήσω να επιστρέψει ούτε στην κοινότητά του ούτε σε άλλη κοινότητα. Είναι δική μου πρωτοβουλία να τον απομονώσω. Δέχομαι μέχρι σήμερα την κατάκριση του κόσμου. Σημασία για εμάς έχει ότι εγώ εξάντλησα όλα τα ποιμαντικά δικαιώματα. Δώσαμε σημασία στην κοπέλα εμείς», ανέφερε ο Προκαθήμενος.

Ελ.Μιχαηλίδου:Η μάνα Έλενας την φυγάδευσε από οικογένεια/VID

Συμπλήρωσε δε ότι ο ιερέας αυτός «έπρεπε κάπου να τοποθετηθεί. Εγώ δεν δικαιούμαι να τον καθαιρέσω. Ήμουν υποχρεωμένος να τον επαναφέρω. Όχι σε ποιμαντικά καθήκοντα. Όταν τον πήγα στο μοναστήρι τού είπα θα μείνεις εδώ να προσευχηθείς και εκεί οι οπαδοί του που βρέθηκαν στο μοναστήρι τον χειροκρότησαν».

«Η Έλενα έγραψε ιστορία»-Πώς συνδέεται με δολοφονία του '70

«Είπα, αν συνέβη κάτι, ας τον περιορίσω μακριά.. να μην μπορεί να κάνει κάτι», ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Σε ό,τι αφορά την επαφή του με την 29χρονη, ο Μητροπολίτης Ταμασσού ανέφερε ότι ως Εκκλησία βρέθηκαν κοντά της από την πρώτη μέρα της καταγγελίας της. «Ζήτησε να με δει, να καταγγείλει αυτό το γεγονός. Είχαμε αποφασίσει να αλλάξει περιβάλλον. Αισθανθήκαμε ότι κάτι καλό πάει να γίνει. Μας είχε εκφράσει παράπονα τις τελευταίες μέρες για πόνους στο στομάχι».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε, επίσης, ότι στην επιτροπή της Ιεράς Συνόδου υπάρχουν κενά λόγω του ότι δεν εξέφρασαν παράπονα τα άλλα άτομα που έμεναν μαζί με τον ιερέα.

«Το αποτέλεσμα της δίκης απέτυχε να καταδικάσει τον ιερά για παιδεραστία. Ήταν καταδίκη για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα